17
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Şehidin kanı yerde kalmadı

Muş’un Varto ilçe merkezinde önceki akşam saat 19.15 sıralarında evine giderken, pusu kuran teröristler tarafından sırtından vurularak şehit edilen Astsubay Erdinç Aydın’ın kanı yerde kalmadı.

Saldırıdan hemen sonra başlatılan operasyonda, beş kişi oldukları sanılan teröristlerdin üçü dün sabah çıkan çatışmada ölü ele geçirildi.

33 yaşında evli ve iki çocuk babası olan Varto İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanı Astsubay Erdinç Aydın, önceki akşam mesai dönüşü Gümgüm Mahallesi’ndeki evine giderken, pusu kuran kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Sırtına isabet eden mermiyle kanlar içinde yere yığılan Astsubay Erdinç Aydın, ambulansla Varto Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı, ancak kurtarılamadı.
Saldırıyı bölücü örgüt PKK’lı teröristlerin yaptığı kanatine varan güvenlik güçleri, ilçede geniş çaplı operasyon başlattı.

Gece boyunca sürdürülen operasyon kapsamında, Varto’nun Çaylar ve İçmeler mevkiindeki tarama yapan güvenlik kuvvetleri dün sabah teröristlerle sıcak temas sağladı. Teröristlerin açtığı ilk ateşte 34 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Cumali Doruk karnından yaralanırken, çıkan çatışmada 5 kişi oldukları tahmin edilen teröristlerden üçünün etkisiz duruma getirildiği bildirildi. Operasyonla ilgili açıklamada, bölgede hava destekli operasyonlara ve arama tarama faaliyetlerine devam edildiği, hafif yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Cumali Doruk’un genel durumu iyi olup hastanede tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Cenazesi gönderildi

Muş Varto’da şehit edilen Astsubay Başçavuş Erdinç Aydın’ın cenazesi yapılan otopsi ardından Malatya 7’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’na getirildi. Burada düzenlenen askeri törene Malatya Valisi Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2’nci Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, 7’nci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Mustafa Avcı ile silah arkadaşları ve askeri erkan katıldı. Saygı duruşu ile başlayan tören ardından Malatya İl Müftü Yardımcısı Ünal Tan dua okudu. Şehit Astsubay Başçavuş Erdinç Aydın’ın cenazesi tören ardından, askeri uçakla Ankara’ya gönderildi.

Ankara nüfusuna kayıtlı 33 yaşındaki Astsubay Aydın, evli ve iki çocuk babasıydı. Şehidin eşi (yanda), annesi ve babası (altta) yakınları ve görevliler tarafından teskin edilmeye çalışıldı.

5 yaşındaki Ege ise ne olduğunu anlamaya çalışıyordu.

ANKARA’DA TOPRAĞA VERİLDİ

Şehit Astsubay Başçavuş Erdinç Aydın için Kocatepe Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene şehit Aydın’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, garnizonda görevli general, subay, astsubaylar ile polisler ve vatandaşlar katıldı. Namazdan sonra askerlerin omzunda taşınan Aydın’ın bayrağa sarılı tabutu, top arabasına konuldu ve Cebeci Askeri Şehitliği’nde toprağa verildi. 

Şehidin kardeşleri Kocatepe Camii’nde tabuta sarılarak ağladı.

Yakınları kara haberle yıkıldı

Astsubay Başçavuş Erdinç Aydın’ın şehit edildiği haberi, Ankara’daki baba ocağını yasa boğdu. Keçiören Etlik Mahallesi Kıvrımlı Caddesi Oğultürk Sitesi’nde oturan şehidin annesi Belgüzar ile babası emekli Başçavuş Erdoğan Aydın oğullarından aldıkları acı haberle yıkıldılar. Baygınlık geçiren anne Belgüzar Aydın’a sağlık ekipleri müdahale etti. Anne Belgüzar Aydın, “Yiğidimi ateşe attılar, ben şimdi sensiz ne yapacağım” diye gözyaşları döktü. Şehidin öğretmen olan eşi Feyda Aydın, cenazeden önce geldiği Ankara’da gözyaşları dökerken, görevli kadın asker yardımıyla zor ayakta durabildi. Şehit astsubayın 5 aylık Erdinç Efe ve 5 yaşında Erdoğan Ege adlarında iki çocuk babası olduğu öğrenildi. Minik Erdinç Efe kundağında aile yakınları tarafından taşınırken, Erdoğan Ege ise herşeyden habersiz oyun oynadı.

Vali Çınar: Yakın mesafeden vuruldu 

Muş Valisi Ali Çınar, Varto’daki hain saldırı ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Ankara’nın Sincan ilçesi nüfusuna kayıtlı astsubay başçavuş Aydın’a saldırı arkadan yapılmış. Saldırının yakın mesafeden, 7.65 milimetre çapındaki bir silahla gerçekleştirildiği saptandı. Olay bir kişi tarafından gerçekleştirilmiş. Saldırıda ağır yaralanan Aydın, Varto Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen, Aydın şehit oldu. Saldırının akabinde derhal operasyon başlatıldı. Şehidin ailesine, meslektaşlarına ve Jandarma teşkilatına başsağlığı ve sabır diliyorum.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2012 Cuma 10:39:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?