16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Şehit ailelerini de dolandırmışlar!

'Vatanseverler' adı altında şehit ailelerini bile dolandırmışlar...


Çıkar amaçlı suç örgütü oluşturdukları iddasıyla gözaltına alınan Vatansever Kuvvetleri Güç Birliği Hareketi Derneği Genel Başkanı Taner Ü. ile 17 kişi Ankara Adliyesi'ne çıkarıldı.

İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan "Girdap" isimli operasyonda yakalanan Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Genel Başkanı Taner Ü. ile 17 kişi sabah saatlerinde "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, örgüte üye olmak, örgüt adına suç işlemek, örgüt içindeki hiyeraşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilereke ve isteyerek yardım etmek" suçlarından Ankara Adliyesi'ne sevk edildi.

İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından 2006 yılı dernek genel merkezinde yapılan incelemede, dernekte tutulması zorunlu defterlerin bir kısmının derneğin adresinin değiştirilmesi sırasında kaybolduğu gerekçesiyle ibraz edilmediği, ibraz edilenlerin ise tasdiksiz ve boş olduğu, tahsilat ve harcamaya ilişkin belgelerin eksik ve belli bir düzen içerisinde olmadığı, bunların kayıtlarını ihtiva eden işletme defterlerinin düzensiz tutulduğu, genel kurul toplantı tutanaklarının değiştirildiği, buraya atılan imzaların sahte olduğu belirlendi.

Gözaltına alınan şahısların üyesi ve yöneticisi oldukları derneğin faaliyetlerini, kendi menfaatleri doğrultusunda yönlendirerek, haksız çıkar sağladıkları ve derneğin yasal hedefinden ve gayesinden uzaklaştıkları ve dernek çatışının çıkar amaçlı bir suç örgütü oluşumuna dönüştürdüklerine dair bulgular tespit edilmesi üzerine dernek genel başkanı Taner Ü. ve birlikte hareket ettiği şahıslar ile ilgili emniyet güçleri "Girdap" isimli operasyon gerçekleştirmişti.

Dernek Başkanı Taner Ü. ve arkadaşlarının, "suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları, yönettikleri, kurulan suç örgütüne üye oldukları, yağma, ihalelere fesat karıştırma, zimmet, dolandırıcılık, tarihi eser kaçakçılığı, kanuna aykırı şekilde yardım toplama ve suç örgütüne yardımda bulunan kişilerce kaynağı belli olmayan maddi yardımlarla suç örgütünü finanse ettikleri, devletin bağımsızlığını zayıflatmaya ve birliğini bozmaya, T.C hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen ve tamamen engellemeye yönelik provokatif eylemlerde bulundukları" iddia edilmişti.

Operasyon kapsamında gözaltına alınarak adliye sevk edilenlerin isimleri ve görevleri şöyle: Taner Ü. (Dernek Genel Başkanı), Ahmet C. (Genel Başkan Yardımcısı), Vehbi Ş. (Genel Başkan Yardımcısı), Salih Zeki B. (Genel Başkan Yardımcısı), Yasin A. (Dernek Muhasibi), Levent B. (Dernek Kaynak Sorumlusu), Mesut S. (Dernek Mersin Şube Başkanı), Ahmet K. (Antalya Şube Başkanı), Halit Bozdağ G., Savaş K., İlhami D., Ahmet Y., Mehmet D., Mehmet Doğan B., Osman A., Mehmet Ali D., Mehmet E. ve Hüseyin T.

Adliye sevk edilen zanlıların Türkiye genelinde çok sayıda olaya karıştıkları ve en son ise şehit cenazelerinde provokatif eylemde bulundukları belirlendi.

Gözaltına alınan kişilerin ev, işyeri ve özel araçlarında yapılan aramalarda, bir el bombası, beş tabanca, dört av tüfeği, üç kuru sıkı tabanca, 370 mermi, 274 av tüfeği mermisi, bir çelik yelek, üç kelepçe, jop, iki gaz maskesi, çok sayıda askeri ve polis kimleri ile basın kartı, sahte mühür ve damgalar, senet ve makbuz, askeri flama ve özel donanımlı telsiz ele geçirilmişti.

zaman
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2007 Salı 18:24:56
Güncelleme :3 Temmuz 2007 Salı 18:24:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?