17
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Şehit ailesi bir kez daha kahroldu

Afyonkarahisar’daki cephaneliğin patlaması sonucu şehit olan 25 askerin ailelerinden alınan kan önrnekleri Ankara Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na getirildi. 30 kişilik Adli Tıp uzmanları grubu patlamadan geriye kalan ceset parçaları ile kan örneklerini karşılaştırmaya başladı.

Şehit erlerden sadece Nevşehirli Emre Yıldırım’ın cenazesinin otopsi için uygun olduğu öğrenilirken, Adli Tıp Kurumu’na gelen şehit Bayram Uluer’in yakınları ile buradaki bir astsubay arasında geçen diyalog yürekleri burktu.

Uluer’in yakınlarının, “Çocuklar yandı kül oldu değil mi?” sorusuna, astsubay başıyla “yani” karşılığını verdi. Şehit yakınları bunun üzerine, “Ah yavrum ah, ah çocuklar ah” diyerek feryat etti.

ABD’nin Teksas Eyaleti’nde master yaptıktan sonra Türkiye’ye gelerek askere giden şehit er Emrah Kartal ile Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olan şehit er Mehmet Emre Özer’in hikayeleri yürekleri burktu.

Nöbetleşe çalışıyorlar
Afyonkarahisar’daki patlamada evlatlarını kaybeden şehit ailerinin acısı Ankara Adli Tıp Kurumu’nda dün de sürdü. Patlamanın ardından, Afyonkrahisar’a giden şehit ailelerinden alınan kan örnekleri dün Ankara Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na getirildi. Ailelerden alınan kan örnekleriyle, patlamadan geriye kalan cenazelerin kol, bacak gibi parçalarının DNA karşılaştırılmaları yapılmaya başlandı. Adli Tıp Kurumu’ndaki yaklaşık 30 uzman cenazelerin bir an önce ailelerere teslim edilebilmesi için nöbetleşe çalışıyor. DNA karşılaştırmalarının en geç yarına kadar tamamlanması ve cenazelerin ailelere teslim edilmesi bekleniyor. Bazı şehit yakınları ise cenazelerin verilmemesine, “Buraya (Adli Tıp’a) gelmek istemiyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Otopsiye uygun tek ceset
Alınan bilgiye göre, otopsiye uygun sadece bir cesedin olduğu öğrenildi. Uzmanlar, sadece Nevşehirli şehit Emre Yıldırım’ın cesedine otopsi yapıldığını bildirdi. Öte yandan patlama sonucu hayatını kaybeden şehitlerin birinci derece yakınları için GATA’da bir misafirhane ayrıldı.

Bazı şehit yakınları ise, sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu’na geldi. Çorumlu şehit Bayram Uluer’in Ankara’da oturan yakınları ile Adli Tıp Kurumu’ndaki bir astsubay arasında geçen diyalog yürekleri burktu. Uluer’in kuzenleri astsubaya, “Çocuklar yandı kül oldu değil mi?” diye sordu. Astsubayın, “yani” der gibi kafasını sallaması üzerine şehidin yakınları, “Ah yavrum ah, ah çocuklar ah” diyerek feryat etti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2012 Cumartesi 11:57:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?