19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Şehit ailesine barikat!

Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yürümek isteyen şehit aileleri ve yakınlarına polis müdahale etti. Meclis'e yürümelerine izin verilmeyen grup, Atatürk Bulvarı’nı kısa süreli trafiğe kapattı.

Şehit Aileleri Federasyonu’nun Abdi İpekçi Parkı’nda düzenlediği ‘Vatana Sevgi, Şehit ve Gaziye Saygı’ eylemine Türkiye’nin farklı illerinden gelen yaklaşık 600 şehit ailesi katıldı. Ellerinde Türk bayrakları, şehitlerin fotoğraflarını taşıyan grup, terör örgütü aleyhine çeşitli pankartlar açtı.

Burada yapılan basın açıklamasının ardından grup, Atatürk Bulvarı üzerinden Meclise yürümek istedi. Ancak polis ekipleri gruba müdahale ederek meclise yürümelerine izin vermeyince kısa süreli arbede yaşandı. Grupta bulunanlar oluşturulan polis barikatını aşarak Atatürk Bulvarı üzerinde ilerledi. Terör örgütü PKK ve hükümet aleyhine sloganlar atan grup, Atatürk Bulvarı’nı bir süre trafiğe kapattı. Takviye polis kuvvetinin gelmesiyle oluşturulan barikatlardan sonra grup, Necatibey Caddesi’ne yönlendirildi.

Necatibey Caddesi’nde, ‘Türkiye uyuma, şehidine sahip çık’, ‘Kahrolsun PKK’ sloganları atan gruba, çevredekiler de alkışlarla destek verdi. Necatibey Caddesi üzerinde büyük bir Türk bayrağı açan grup İstiklal Marşı okudu. Polisin uyarısı ve anonsları üzerine grup dağılırken, bazı şehit anneleri ise meclise yürümelerine izin vermeyen polis ekiplerine tepki gösterdi.

.
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2009 Pazar 18:06:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ekrem IP: 88.252.2.xxx Tarih : 8.11.2009 07:52:29

ŞEHİT ANALARINA BARİKAT   PKK LILARA AF A.....K...P İŞ BU PKK LILARA ÖZEL KARŞILAMA TÖRENİ YAPARLAR ONDAN SONRADA VATAN SEVER BUNLAR  SİZİN GİBİ VATAN  SEVERİN BEN .......