19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Şehit anası yürekleri dağladı

Güneydoğu'da 8 yıldır PKK'ya karşı mücadele eden Özel Birliklerde görevli Piyade Uzman Çavuş Yasin Keyvanoğlu'nun Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik olarak başlatılan operasyonda şehit olduğu haberi ailesinin evine ateş düşürdü.

En son üç hafta önce izne gelen ve ailesiyle görüşen Yasin Keyvanoğlu'nun (30) memleketi Çorum'un Sungurlu ilçesi adeta yasa boğuldu.

Oğlunun şehit düştüğü haberi ile yıkılan anne Sultan Keyvanoğlu'nun, Yasin ile en son iki gün önce konuştuğunu belirterek, "Oğlumun sesin bir başka geliyordu. Şehit olacağı o zaman belliydi" şeklindeki ağlaması yürek dağladı.Baba Seyfi Keyvanoğlu, oğlunun vatan uğruna şehit düştüğünü belirterek, "Yüreğim yanıyor. Oğlum vatan uğruna şehit düştü. İnşallah başka Yasinler şehit olmaz" diye konuştu. 

Yeğeninin 8 yıldır Güneydoğuda teröristlere karşı özel birliklerde görev yaptığını, bir kaç çapulcunun bu vatanı bölemeyeceğini belirten amca Hacı Keyvanoğlu ise "Yeğenim vatanı uğruna kahramanca mücadele ederek şehit oldu. Makamların en yücesine ulaştı. Yasin Türkiye'de saldırdıktan sonra kaçarak saklandıkları inlerinde kendilerini avlamaya giden yeğenim kahramanca şehit oldu. Yasin vatanını seven ve ülkesi için her zaman göreve hazır bir vatan evladıydı. Yüreğimiz yanıyor fakat vatan sağolsun" diye
konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından dün Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik olarak başlatılan operasyonda şehit olan Siirt 3. Tabur 3. Operasyon bölüğünde olarak görev yapan Piyade Uzman Çavuş Yasin Keyvanoğlu, 5 kardeşin üçüncüsü.
Özel Birliklerde görevli Piyade Uzman Çavuş Yasin Keyvanoğlu'nun şehit olduğu haberini alan Sungurlu Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Ahmet Karacif ile birlikte şehit ailesine giderek baş sağlığında bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 16:46:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?