22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Şehit babaya son dokunuş

Ağrı'da askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Cengiz Türk'ün cenazesi, memleketi Amasya'nın Merzifon ilçesinde gözyaşları ve dualarla toprağa verildi. Şehit uzman çavuşun 7 aylık kızı Hilal, babasının tabutuna son kez dokunurken, şehidin eşi Ayşegül Türk'ün (26) ağıtları ise yürekleri dağladı.

Göreve giderken, Beloluk köyü yakınlarında zırhlı aracın köprüden devrilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Cengiz Türk'ün cenazesi, Merzifon'a getirildikten sonra Medreseönü Camisi'nde tören düzenlendi. Burada cuma namazına müteakip kılınan namazın ardından cenaze, Hava Şehitleri Mezarlığı'na defnedildi. Evli, bir kız çocuğu babası olan şehidin cenaze töreni sırasında eşi Ayşegül ve 7 aylık kızı Hilal, tabutun başından ayrılmadı.

Tabuta sarılarak gözyaşı döken eşi, annesi Cemile, babası Bekir ve kardeşleri Kadir ve Tuncay, çevredekileri de ağlattı. Şehidin 7 aylık kızı Hilal ise her şeyden habersiz çevreye gülücükler saçarken, babasının fotoğrafını öptü ve tabutuna son kez dokundu. Eşinin tabutuna sarılan Ayşegül Türk, "Daha kızına doyamadan şehit oldu. Seni çok seviyorum, beni neden bıraktın, çocuğunu kime bıraktın da gidiyorsun" diye ağıt yaktı.

Cengiz-Ayşegül Türk çiftinin 7 yıl çocuklarının olmadığı, bu yıl ise Hilal ismini verdikleri bir kız çocuklarının olduğu öğrenildi. 7 yıl sonra çocuk özlemine kavuşan Cengiz Türk'ün, çocuğuna doyamadan şehit düştüğü belirtildi.
Törene, şehit erin yakınları, Vali Celaleddin Lekesiz, 5. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Fikret Erbilgin, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, ile askeri ve sivil erkan katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2007 Cuma 15:52:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?