28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Şehit eşini asker selamıyla uğurladı

MUŞ’un Bulanık İlçesi’nde, dün operasyondan dönen askeri konvoydaki bir aracın kamyona çarptığı kazada şehit düşen Uzman Çavuş 29 yaşındaki İbrahim Gökay ile Jandarma Komando Onbaşı 22 yaşındaki Emrah Özhan için Muş İl Jandama Komutanlığı önünde tören düzenlendi.

Gözyaşının sel olduğu törene katılan ve ayakta güçlükle duran bir çocuk annesi 26 yaşındaki Hatice Gökay, şehit eşini asker selamıyla uğurladı.

Şehit askerler için bugün saat 10.00’da düzenlenen törene Muş Valisi İbrahim Özçimen, Muş Belediye Başkan Vekili Deniz Memiş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Eyüp Bölük, 49’uncu İç Güvenlik Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Murat Aydın, kurum amirleri ve şehit askerlerin yakınları katıldı.

Törende konuşan Kıdemli Albay Eyüp Bölük, yüce vatan topraklarında yaşanan elim bir trafik kazasında iki şehit vermenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Bulanık İlçesi’nde meydana gelen trafik kazası sonrasında büyük bir acı yaşadıklarını kaydeden Kıdemli albay Bölük, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum” dedi.

Törene katılan ve ayakta durmakta güçlük çeken Hatice Gökay, şehit eşinin tabutuna sarıldı, “Sana doyamadım” diyerek dakikalarca ağladı. Asker yakınları tarafından Türk Bayrağı'na sarılı tabuttan güçlükle uzaklaştırılan Hatice Gökay, eşini son yolculuğuna asker selamıyla uğurladı.

Tören sonrası iki şehit askerin cenazeleri Muş Havaalanı’na götürüldü. THY’ya ait uçağıyla Ankara’ya gönderilen şehit İbrahim Gökay’ın cenazesi daha sonra memleketi Konya’ya götürülecek. Çorumlu olan ancak ailesi Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde yaşayan Jandarma Komando Onbaşı Emrah Özhan’ın cenazesinin ise burada toprağa verileceği bildirildi.

Öte yandan kazada yaralanan ve çevredeki hastanelere kaldırılan 9 askerin sağlık durumlarının da iyi olduğu belirtildi
iha- Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2006 Cuma 15:22:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?