19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Şehit polisler için cenaze töreni

Tunceli'de, görev değişiminden dönerken araçlarının mayına çarpması sonucu şehit olan Özel Harekat'ta görevli polis memurları Abdulgafur Erkan ve Recep Tokur için cenaze töreni düzenlendi. 

Şehit polisler için Polisevi'nde düzenlenen törene, Vali Mustafa Erkal, CHP Tunceli milletvekilleri Hasan Güyüldür ve Vahdet Sinan Yerlikaya, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Osman Eker, 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Çevikbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Taşkale, şehit yakınları, vatandaşlar ve şehitlerin mesai arkadaşları katıldı. Saygı duruşu ve şehitlerin öz geçmişinin okunmasının ardından bir konuşma yapan Vali Mustafa Erkal, "20 yıldır ülkemize karşı adını koymadığımız bir savaş hali var. Aynı Allah'a inanan, aynı peygamberin ümmeti Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni beraber kurmuş insanlarımız, birbirine düşürülmek ve ülke bölünmek isteniyor" dedi. 

Uluslararası organizasyonların bu savaşı desteklediğini savunan Erkal, "İnsanlarımız bunların oyununa gelmediler, gelmeyecekler. Şehit olan arkadaşlarımızdan biri Tunceli'ye yeni gelmişti. Öteki de Tunceli'deki görevini tamamlamak üzereydi" diye konuştu. Dünyanın başka hiçbir coğrafyasında evlatlarını kaybedenlerin 'Vatan sağolsun' demediğini söyleyen Vali Erkal, "Bu hain saldırıları düzenleyenler, bunu görmeli ve bundan sonraki hareketlerine bunu temel nokta edinmelidir" şeklinde konuştu. 

Cenaze töreninde fenalık geçiren şehit polis memuru Recep Tokur'un eşi Meryem Tokur, eşini vatan için şehit vermesine üzülmediğini, canı gittiği için üzüldüğünü dile getirerek, örgüte lanet yağdırdı. Şehit polis memurlarının naaşları, kılınan cenaze namazının ardından meslektaşları tarafından tekbir sesleri arasında ambulanslara taşındı. Törenin ardından Recep Tokur'un cenazesi helikopterle memleketi Samsun'a, Abdulgafur Erkan'ın cenazesi ise Şanlıurfa'ya gönderildi.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2006 Pazar 17:27:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Özer Varol IP: 88.229.55.xxx Tarih : 13.08.2006 22:38:36
Vatanını savunmak için görev yaparken şehit olan Polislerimize Allah'tan Rahmet Diliyorum. Geride kalan çocukları Babasızlığın hüznü ancak, "Şehit Çocuğu" olmanın onuru ile gezecekler. Ya ihanet edenler; Babanız sizin cenazenize tükürecek, çocuklarınız hain çocuğu olmanın utancı ile gezecek, terör belası zaten sonuçta bitecek. Bu güzelim vatana ihanet etmiş olmanın ezikliği ile yaşayacaksınız. Halen geri dönüş şansızın varken bence bu şansı kullanın.