29
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Şehitlere son görev

Hakkari'deki hain saldırıda şehit düşen Mehmetçiklerimiz, memleketlerinde düzenlenen törenlerle son yolculuklarına uğurlandı

GAZİANTEP

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'ne düzenlenen terörist saldırıda şehit olan 24 askerden Gaziantepli Piyade Er 20 yaşındaki Fevzi Kazak'ın cenazesi gözyaşlarıyla uğurlandı.

Kocaeli'de asker olan diğer oğlu Cuma Kazak'a sarılan anne Fatma Kazak, "Seni böyle mi karşılayacaktım yavrum?" diye gözyaşı döktü.

Şehit Fevzi Kazak için memleketi Gaziantep'te evinin bulunduğu Zeytinli Mahallesi'ndeki Nuri Maviş Camii'nde tören düzenlendi. Törene Vali Erdal Ata, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Asım Güzelbey, AK Parti, CHP ve MHP Gaziantep milletvekillerinin yanı sıra, askeri ve mülki erkan ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Şehit cenazesinin camiye getirilişi sırasında gözyaşları sel oldu. Törene katılanlar, 'Dişe diş, kana kan, intikam, intikam', 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı. Cenaze töreni boyunca güçlükle ayakta duran baba Mehmet Kazak'ı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş koluna girerek teselli ederken, anne Fatma Kazak'ı da AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ile şehit erin halen Kocaeli'nde vatani görevini yapan kardeşi Cuma Kazak teselli etmeye çalıştı. Cenaze namazının kılınmasının ardından oğlunun tabutuna sarılan anne Fatma Kazak, '"Seni böyle mi karşılayacaktım yavrum?" diye gözyaşı döktü.

Törenin ardından şehidin cenazesi doğduğu Şehitkamil İlçesi'ne bağlı Karpuzkaya Köyü'nde toprağa verildi.


HATAY

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde teröristlerin saldırısında şehit olan askerlerden 20 yaşındaki Piyade Onbaşı Er Mesut Cengiz'in cenazesi memleketi Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde toprağa verildi.

Bekar olan 5 aylık asker Mesut Cengiz'in cenazesi ilçeye bağlı Denizciler Beldesi Şirinyurt Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Bu sırada babası işçi emeklisi 65 yaşındaki Ahmet Cengiz ile annesi 60 yaşındaki Sultan Cengiz ile kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Tabuta sarılan ablası Hümerya Cengiz, "Ağlamayacağız, kimseyi güldürmeyeceğiz. Sen vatana şehit oldun. Dimdik ayaktayız, güle güle" dedi. Yakınlarının helallik almasının ardından şehidin cenazesi Çamlık Mezarlığı'na getirildi. Burada yaklaşık 10 bin kişi toplandı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in de katıldığı törende, Hatay İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, cenaze namazını kıldırmak isteyince vatandaşlar, "Hoca bekle, daha binlerce kişi geliyor" dedi. Bu uyarı üzerine Müftü, 15 dakika daha bekledi. Katılımların ardından cenaze namazı kılındı. Şehidin babası Ahmet Cengiz, ayakta durmakta güçlük çekince, onu sandalyeye oturttular. Şehidin yakınları ise baygınlık geçirdi, sağlık ekipleri mezarlıkta onlara müdahale etti.

Törenin ardından şehidin cenazesi Çamlık Mezarlığı'nda toprağa verildi. 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı tabutta Türk Bayrağı'nın şehit babası Ahmet Cengiz'e teslim etti.

ADANA

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde terör örgütü PKK'nın hain saldırısında şehit düşen 24 askerden Piyade Çavuş Koray Özel, memleketi Adana'da yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde sonsuzluğa uğurladı. Törenin yapıldığı camiye bir astsubayın kolunda giren şehidin annesi Elif Özel, "Ben şehit annesiyim, ağlamayacağım. Bir evladım var sanıyordum, yüz bin evladım varmış" dedi.

Terhisine 50 gün kala şehit düşen Piyade Çavuş Koray Özel'in naaşı Adana Asker Hastanesi'nden alınıp, Sabancı Merkez Camii'ne getirildi. Şehidin Türk Bayrağı'na sarılı tabutu Sabancı Merkez Camii'ne girerken, anne 43 yaşındaki Elif, babası 47 yaşındaki İdris ve ablası Ayşe Özel de avluya girdi. Tören için gelen çoğu öğrenci yaklaşık 10 bin kişi, geniş güvenlik çemberini aşamadığı için tören alanına alınmadı. Provokasyon ihtimaline karşı sıkı tedbir alan polis, çevrede kuş uçurtmadı.

Astsubayın koluna girdiği şehit annesi Elif Özel, gözyaşlarını içine akıtarak "Ben şehit annesiyim, ağlamayacağım" dedi. Acılı annenin sözlerini duyan vatandaşlar tekbir ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı. Sloganlara, "Ben bir oğlum var diyordum, yüz bin tane evladım varmış" karşılığını verdi.

Şehit Piyade Çavuş Koray Özel'in tabutu, Sabancı Merkez Camii avlusundaki musalla taşına yerleştirildi. Cenaze namazı öncesinde Türk Bayrağı'na sarılı tabutun başına gelen Piyade Çavuş Koray Özel'in yakınları fotoğrafını öperek veda etti.

Orman işçisi olan baba İdris Özel protokolün taziyelerini kabul ederken, cami avlusundaki vatandaşlar da "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları attı. Ellerinde Türk Bayraklarıyla cami etrafında gözyaşı dökerek bekleyen öğrenci gruplarını uyaran bir polis müdürü, "Burada bulunmanız sizin için iyi olmaz. Siyasi slogan atmayın, oyuna gelmeyin. Her hareketiniz kameralarla kayıt altına alınıyor. Okulunuza gidin, dersinize girin" uyarısında bulundu. Uyarıları dikkate almayan öğrenciler, cenaze töreni bitene kadar Merkez Park'ta bekledi.

Cenaze namazına Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Milletvekilleri AK Partili Necdet Ünüvar, Şükrü Erdinç, Fatoş Gürkan, CHP'li Ümit Özgümüş, Turgay Develi ve Ali Demirçalı, 6'ncı Kolordu Komutanı Vekili Tümgeneral Sezai Bostancı, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, Adana Baro Başkanı Aziz Erbek ile çok sayıda subay ve vatandaş katıldı. AK Partili Kadın Milletvekili Fatoş Gürkan, en önde saf tutarak, cenaze namazına katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından sloganlar ve alkışlar eşliğinde tören mangasının omuzlarına alınan şehit Özel'in tabutu, top arabasına kadar taşındı. Top arabasının etrafı 4 sıra çevik kuvvet polisi tarafından çembere alındı. Şehit Piyade Çavuş Özel'in cenazesi memleketi Feke'ye götürülmek üzere yola çıkarken, bir vatandaş Vali Hüseyin Avni Coş'un yanına yaklaşarak, "Beni de askere alın" diye bağırdı. Vali Coş da vatandaşı kortejin arasına çağırıp, şehidi birlikte selamladı.

Merkez Park'ta toplanan öğrenciler, D-400 Karayolu, Fuzuli Caddesi ile ara sokaklara girerek, gruplar halinde Atatürk Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Polis de taşkınlığı önlemek için grupları uzaktan takip etti. Zaman zaman kontrolden çıkan grupları durduran polis, taşkınlığı yatıştırabilmek için 'İstiklal Marşı' okuttu.

Şehit Koray Özel'in naaşı, toprağa verilmek Feke İlçesi'ne bağlı Süphandere köyüne götürüldü.

AĞRI

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Er Ramazan Akın, (20), Ağrı’nın Hamur ilçesine bağlı Aşağı Yenigün köyünde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Jandarma Er Ramazan Akın’ın cenazesi akşam 21.00 sıralarında Ağrı’ya getirildi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Vali Ali Yerlikaya ve vatandaşlar tarafından karşılanan cenaze şehit askerin doğup büyüdüğü Hamur ilçesi’nin Aşağı Yenigün Köyüne götürüldü. Yaklaşık 100 araçtan oluşan konvoyla saat 23.00 sıralarında köye getirilen şehit askeri kadınlar Kürtçe ağıtlarla karşıladı. Ağrı Müftü Vekili Abdullah Eroğlu’nun kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit askerin naaşı köy mezarlığına vatandaşların omuzunda taşındı. 8 çocuğundan birini kaybeden anne Sakine Akın, mezarlıkta fenalık geçirince sağlık ekiplerinin müdahale etti. Sakin bir şekilde olup biteni izleyen baba Mehmet Akın’a en büyük desteği sürekli elinden tutan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım verdi. Şehidin naşının dualar arasında toprağa verildikten sonra tabutuna sarılı olan Türk Bayrağı taziye çadırında Bakan Binali Yıldırım tarafından, baba Mehmet Akın’a verildi.

Köyde düzenlenen cenaze namazına Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yanı sıra Vali Ali Yerlikaya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, AKP Ağrı Milletvekilleri Mehmet Kerim Yıldız, Ekrem Çelebi, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Belediye Başkanvekili Nesim Deniz (AKP), bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

YOZGAT

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen 24 askerden Jandarma Üsteğmen Murat Bek, Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından Söğütlüyayla Köyü'nde toprağa verildi.

Törene Yozgat Valisi Necati Şentürk, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Ak Parti Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Jandarma Genel Komutanlığı Eğitim Komutanı Korgeneral Osman Eker, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, çok sayıda asker ve emniyet mensubu da katıldı.

26 yaşında şehit düşen Üsteğmen Murat Bek'in cenaze töreninde, Rize Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3'üncü sınıfta okuyan, 14 Eylül 2011 tarihinde resmi nikah kıyarak düğün hazırlığı yaptığı eşi Saniye Bek, bir kadın astsubayın kolunda gülükle ayakta durmaya çalıştı. Elmas ve Abdullah Bek çifti oğullarını kaybetmenin acısıyla gözyaşı dökerken, kardeşleri Ferhat, Fadime, Ayşe ve Rukiye ile nikahları kıyılıp henüz düğünleri yapılmayan eşi Saniye Bek sürekli ağladı.

Törende şehit Üsteğmen Murat Bek'in özgeçmişinin okunmasının ardından konuşan Binbaşı Süleyman Gürz, "Terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir" dedi.

Şehit Üsteğmen Burat Bek'in cenaze namazını kıldıran Yozgat Müftüsü Nuh Korkmaz, cemaatten hellallik istedi. Şehit babası Abdullah Bek, bayrağa sarılı oğlunun tabutu önünde asker selamı vererek onu son yolculuğuna uğurladı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından şehit Üsteğmen Murat Bek'in tabutu askerlerin omuzlarında cenaze aracına konularak doğum yeri olan Söğütlüyayla'ya götürülerek toprağa verildi.

ELAZIĞ

Hakkari de Şehit olan Mehmet Ağgedik Elazığ'da ki İzzetpaşa caminde kılınan öğlen namazı sonrası şehitlikte defnedildi.

Cenaze namazı sonrası BDP ye yürümek isteyen vatandaşlar ile çevrede bulunan esnaflar arasında çıkan taşlı sopalı kavgada bir vatandaş yaralanırken çok sayıda polis memurunun biber gazından etkilenerek hastanelere kaldırıldığı öğrenildi. Elazığ İzzetpaşa cami önünde bekleyen çok sayıda vatandaş getirilen Şehit Mehmet Ağgedik'i burada karşıladı.Cenaze namazına Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkan vekili Atik Birici, Tunceli Jandarma bölge komutanı Tuğ general Harun Ocak, Tunceli 4. Komando Tugay komutanı Tüm general Metin Akay ile şehit yakınları binlerce Elazığlı vatandaş katıldı. Şehit Mehmet Ağgedik 'in kardeşi Yusuf Ağgedik abisinin cenazesini top arabasına bırakıldığı sırada hiç yalnız bırakmadı. Şehit Ağgedik top arabasıyla uzun süre götürüldükten sonra icadiye şehitliğinde defin edildi.

Cenazenin defin edilmesinden sonra BDP 'nin bulunduğu Tunceliler garajı mevkiinde BDP girmek isteyen bir gurup vatandaş ile BDP binası etrafındaki esnaflar arasında taşlı sopalı kavga çıktı. Çıkan kavgada İmsinin Hıdır olduğu belirlenin bir kişi yaralarınken Polis sık, sık biber gazı dağıtarak göstericileri ve BDP ye girmek isteyenleri püskürtmeye çalıştı.

Edinilen bilgiye göre çok sayıda Polis memurunun biber gazında etkilenerek hastanelere götürüldüğü öğrenildi. Şehit Mehmet Ağgedik mezarlığa götürülürken çok sayıda evlere bayraklar asıldığı görüldü. Öğrenciler ise şehit'e sevgi gösterilerinde bulunduğu görüldü.

AYDIN-NAZİLLİ

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki hain saldırıda şehit düşen Jandarma Komando Er Mehmet Çetin, memleketi Aydın'ın Nazilli’de son yolculuğuna uğurlanıyor. Binlerce vatandaş belediye meydanında şehidin getirilmesini beklerken teröre lanet yağdırıyor.

Önceki gece bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen hain saldırıda şehit düşen Jandarma Komando Er Mehmet Çetin, memleketi Nazilli’de son yolculuğuna uğurlanacak. İkindi namazının ardından Koca Camii’ndeki törenle son yolculuğuna uğurlanacak olan şehit er Mehmet Çetin, daha sonra baba ocağı Değerli köyünde defnedilecek.

Bu arada şehit cenazesine katılmak için belediye meydanında toplanan binlerce vatandaş bölücü terör örgütüne lanet yağdırıyor. Ellerinde Türk Bayrağı ile şehidini bekleyen Nazillili vatandaşlara Aydın kent merkezi ile diğer ilçelerden ve çevre illerden katılan binlerce vatandaş da eşlik ediyor. Öfkeli kalabalık açtıkları dev Türk bayraklarıyla bölücü örgüt aleyhine sloganlar atıyor.

ANKARA

Hakkâri’deki saldırıda şehit olan piyade er Yunus Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı. Kocatepe Camii’nde Yunus Yılmaz için düzenlenen cenaze törenine devletin zirvesi de katıldı.

Kocatepe Camii’nde vatandaşlara avluda ayrılan bölüm, cenaze namazından iki saat öncesinden itibaren dolmaya başladı. Vatandaşlar tekbir ve sloganlar eşliğinde şehitleri son yolculuğuna uğurlamak için Kocatepe Camii’ne geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı cenaze namazı öncesi Cami’de geniş güvenlik önlemleri alındı. Kocatepe Camii avlusunun ana giriş kapısında daha önceki şehit cenazelerinden farklı olarak kapıların kepenklerinin indirildiği görülürken, çok sayıda sivil polisin ve keskin nişancıların cami etrafında ve içinde önlem aldıkları gözlendi.

Şehit Er Yılmaz’ın kardeşlerinin birbirlerine tutunarak güçlükle ayakta durdukları görüldü.

DEVLETİN ZİRVESİ CENAZEDE

Şehit cenazesine Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay 2. Başkanı Org. Hulusi Akar, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, gaziler, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşlar 'Şehidim hakkını helal et' ve 'Hepimiz Mehmediz PKK'ya yeteriz' diye slogan attı.

İSTANBUL İKİ ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Hakkari Çukurca'da şehit düşen askerlerden ikisi İstanbul'da son yolculuklarına birlikte uğurlanıyor. Cenaze töreninde görevli askerler de gözyaşlarını tutamadı.

 

Şehit Asteğmen Bilal Özcan ve Şehit er Eyüp Çolakoğlu'nun cenazeleri Ataköy 5. Kısım Camii'ne getirildi. Caminin avlusu şehit yakınları, askeri ve mülki erkan tarafından dolduruldu.

Cenazeye katılan çok sayıda vatandaş, cami etrafına toplandı. Cenazeye hükümeti temsilen Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar katılıyor.
 

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İBB Başkanı Kadir Topbaş da törende hazır bulunuyor. CHP'den de kalabalık bir heyet cenaze töreninde bulunuyor. Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman ve Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Arslan Güner de yer alıyor.

AKSARAY

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde teröristlerin saldırısında şehit olan askerlerden 21 yaşındaki jandarma komando onbaşı Yavuz Çoban’ın, cenazesi, memleketi Aksaray’da yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı bir törenle, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit babası Ekrem Çoban, saldırının olduğu günün akşamı oğluyla telefonla görüştüğünü ve Kurban Bayramı’na izne gelmek için uçak bileti istediğini belirterek, ”Kurban bayramında izne gelmesi için uçak bileti gönderecektim, şehit cenazesi geldi” dedi.

Terhisine 5 ay kala şehit olan Yavuz Çoban'ın annesi Dürdane Çoban ve aynı yaştaki babası Ekrem Çoban, kardeşleri, tabuta sarılarak veda etti. Şehit annesi Dürdane Çoban, gözyaşları içinde, ”Seni böylemi karşılayacaktık kuzum” dedi.

KAHRAMANMARAŞ

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Piyade Onbaşı İdris Çam'ın cenazesi, Kahramanmaraş'ta toprağa verildi.

Şehidin annesi Ümmühan Çam, omuzuna Türk bayrağını alarak “Güle güle oğlum, yiğidim, aslanım, şehidim mekanın cennet olsun” diye seslendi.

Baba Ali Çam da, oğlunun arkasından gözyaşı döktü. Bu arada şehidin kardeşi Mehmet Çam da ağabeyinin tabutu başında asker selamı vererek, kardeşini son yolculuğuna uğurladı.

BİTLİS

Hakkari'deki terör saldırısında şehit olan Piyade Er Ahmet Tunçer'in cenazesi, memleketi Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Çığır köyünde toprağa verildi.

Vatandaşlar, cenaze töreni öncesi köyün girişine Türk bayrağı astı. Şehidin naaşı, "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" sloganları eşliğinde karşılandı. Köy meydanında kılınan cenaze namazı sonrası ailesinin isteği üzerine, şehidin cenazesi son kez evine götürüldü. Şehit, daha sonra köy mezarlığında toprağa verildi. Şehidin mezarına ilk toprağı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker attı.

Cenaze töreninde konuşan Bakan Mehdi Eker, şehit ailesine başsağlığı diledi. Cenaze töreninde bir konuşma yapan Eker, "Bu kanları dökenler, döktükleri bu kanlarda boğulacaklar" dedi. Şehide Allah'tan rahmet dileyen Eker, "Bu mayınlarla, bu pusularla ve bu saldırılarla hiçbir zaman hiçbir şey elde edilemez. Bu sadece ortada bir sorun varsa bu sorunu büyütmeye yarar. Başka bir şeye yaramaz. Ama biz bir yandan bu terör eylemlerini gerçekleştirenlerle mücadele ederken, öbür taraftan ise Türkiye'deki meseleleri çözmeye devam ediyoruz.Barış ve huzur içerisinde onlara inat çözmeye devam edeceğiz. Türkiye'nin ihtiyacı olan yeni sivil bir anayasayı hayata geçirip, bütün herkesi bu güzel ülkede dost ve kardeşçe yaşatmaya çalışacağız. Bu şehitler elbette ki bizlerin yüreğini yakıyor ama biz terörlerin propaganda eylemleri olarak da yaptıkları bu işte sabrımızı ve metanetimizi koruyup barışı, sevgi ve kardeşliği inşa etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"ŞEHİDİN MAKAMI VE MEVKİSİNİ TARİF ETMEYE GEREK YOK"

Bakan Mehdi Eker, şehitlerinin makamlarının en güzel makam olan cennet olduğunu ifade ederek, "Şehidin mevkiini tarif etmeye gerek yok. Şehit, peygamberin avlusunu açarak beklediği kişidir. Mekanı cennettir. Bizim inancımıza göre şehidin makamı ve rütbesi, makamların ve rütbelerin en büyüğüdür. 8 aylık bebekten genç kızlara kadar bunların kanlarını akıtanlar, bu kanın içerisinde boğulacaklar. Soğukkanlılık içerisinde, metanetle, yaralarımızı saracak mücadelemizi azim ve kararlılıkla devam edeceğiz. Bütün
şehitlerimize Allah'tan rahmet, bütün milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

Törende Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler ve Vedat Demiröz, Bitlis Emniyet Müdürü H. İbrahim Doğan, askeri erkan ve daire amirleri de hazır bulundu

SAMSUN

Çukurca'da teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düşen 90/1 tertip 8 aylık asker Piyade Onbaşı Fikret Özer'in (21) Türk bayrağına sarılı naaşı, askeri uçakla saat 17.10 sıralarında Samsun-Çarşamba Havaalanı'na getirildi. Havaalanından konvoyla Büyük Camii'ne getirilen şehidin cenazesini, 10 binler tekbirlerle karşıladı. Şehidin cenazesinin Samsun’a geç getirilmesi dolayısıyla cenaze namazı saat 18.00 sıralarında kılındı.

Burada Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Serdar Kılıç, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun Milletvekilleri Mustafa Demir, Tülay Bakır, Çağatay Kılıç, Cemal Yılmaz Demir, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Abdullah Doğan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve binlerce Samsunlunun katılımı ile cenaze namazı kılındı. Cenazede şehit askerin babası Celal Özer ile annesi İnci Özer, gözyaşlarına hakim olamadı.

Cami çevresini dolduran binlerce Samsunlu, terörü lanetledi. Cenaze namazının ardından dua yapıldı ve helallik alındı. Daha sonra top arabasına konulan şehidin cenazesi Atatürk Bulvarı üzerinde bir süre götürüldükten sonra cenaze aracına konularak toprağa verilmek üzere Atakum ilçesi Küçük Oyumca Mahallesi'ne götürüldü.

Bir grup genç, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın içinde bulunduğu sivil plakalı araca yöneldi. "Meclis'te PKK istemiyoruz" diyerek BDP'lilere tepki gösteren öfkeli kalabalık, polis tarafından engellendi.

KOCAELİ

Hakkari'de yaşanan hain saldırıda şehit olan Piyade Er Hüseyin Güldal memleketi Karamürsel'de düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. On binlence vatandaşın katıldığı cenaze töreninde teröre lanet yağdı.

Şehidin cenaze töreni ailesinin isteği üzerine Karamürsel'e bağlı Yalakdere mahallesinde bulunan babaevinde yapıldı. Törene; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Donanma Komutanı. , Kocaeli büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti ve CHP Kocaeli milletvekilleri ve binlerce vatandaş katıldı. Bakan Nihat Ergün cenaze babaevine gelmeden önce gelerek şehidin babası Mustafa Güldal'ın yanına gelerek başsağlığı diledi. Şehidin annesi Münvver Güldal ve 6 ay sonda evleneceği nişanlısı Ebru Utaş Türk bayraklı tabutu gördükleri sırada tabuta kapanarak gözyaşı döktü. Cenaze namazını Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu kıldırdı. Törene, Kocaeli'nin dört bir yanından katılan kalabalık teröre lanet yağdırarak sloganlar attı.

Cenaze namazının ardından şehit erin naaşı binlerce vatandaşın eşliğinde köy mezarlığına götürüldü

ISPARTA

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bölücü terör örgütünün saldırısında şehit düşen Jandarma Er Süleyman Kalkan'ın cenazesi, memleketi Isparta'nın Yalvaç ilçesi Sücüllü beldesinde toprağa verildi.

Şehit Süleyman Kalkan için belde meydanında düzenlenen törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu. Isparta AK Parti Milletvekilleri Recep Özel, Süreyya Sadi Bilgiç, CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, Isparta Valisi Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Tekin, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, askeri erkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yerel yöneticiler ile Yalvaç ve belde halkı katıldı.

Yalvaç ilçesinden cenaze törenine yaklaşık 10 kilometre mesafeyi yürüyerek gelen yüzlerce MYO öğrencisi, teröre lanet okudu. Binlerce kişinin doldurduğu meydanda Türk bayrakları açıldı. Şehit Kalkan ve tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Genelkurmay Başkanlığı tarafından törene siyah çelenk gönderildi.

Süleyman Demirel Havalimanı'na uçakla getirilen şehidin cenazesi ailesi tarafından alınarak tören alanına getirildi. Şehidin anneannesi Saniye Kalkan ile kardeşleri Burcu ve Ayşe güçlükle ayakta durabildi, Sağlık görevlilerinin kolunda gözyaşları içinde tören alanına gelen anne Şerife Kalkan, oğluna son kez sarıldı. Şehidin, kardeşleri ve akrabalarının feryadı da yürekleri dağladı.

Törende konuşma yapan Vali Memduh Oğuz, TSK'nın 5 bölgede 22 taburla havadan destekli kara harekatının başladığını belirterek, "Askerlerimizin şehit Süleyman Kalkan'ın intikamını almasını bekliyoruz" ifadesi üzerine törene katılan binlerce kişi bu temenniye ortak oldu. Vali Oğuz, "Şehidin ailesinin alnından öpüyorum" diyerek sözlerini noktaladı. Cenaze namazını Isparta Müftüsü Emin Avcı kıldırdı. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu top arabasına konuldu. Ardından şehidin tabutu omuzlarda taşınarak tekbir sesleri arasında belde mezarlığında toprağa verildi.

Çobanlık yapan ve bekar olan Süleyman Kalkan'ın babasını üç yıl önce kaybettiği öğrenildi, terhisine dört ay kala şehit düşen Kalkan, İlknur (18), Ayşe, (15) Burcu (12) ve Murat (10) kardeşlerin en büyüğüydü

SAKARYA

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde hain saldırı sonucu şehit Piyade Çavuş Birol Elmas memleketi Sakarya'da gözyaşları arasında toprağa verildi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK törer örgütünün gerçekleştirdiği hain saldırı sonucu 24 asker ile birlikte şehit olan Piyade Çavuş Birol Elmas'in için Sakarya'nın Adapazarı ilçesi Karakamış mahallesinde cenaze töreni düzenlendi. Şehidin mahalleye girmesi ile mahallede toplanan yaklaşık 5 bin kişi terör örgütü aleyhine sloganlar attılar. Şehit Birol Elmas'ın annesi Mübyen Elmas oğlunun naaşına sarılarak ağıtlar yaktı. Yakınlarının yardımı ile ayakta durmaya çalışan anne Elmas gözyaşlarına boğuldu. Şehidin kardeşleri Sefa, Ferdi ve Merve Elmas'da gözyaşlarını tutamadılar. Mahalle meydanında kılınan cenaze namazından sonra şehit Piyade Çavuş Birol Elmas Karakamış mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Çınar, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya milletvekilleri, belediye başkanları, kaymakamlar, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı

ELAZIĞ

Şehit Uzman çavuş Reşit Ercan'ın cenazesi, ambulansla Elazığ Asker Hastanesi'nden Kovancılar ilçesindeki merkez Meydan Camii'ne getirildi. Elazığ Müftüsü Peyami Güngör'ün kıldırdığı namazın ardından şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, ambulansa konularak Yarımca beldesindeki evinin önüne götürüldü.

Şehit Ercan, daha sonra Yarımca Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze namazına Elazığ Valisi Muammer Erol, AK Parti milletvekilleri, MHP Elazığ Milletvekili Enver Erdem, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Galip Mendi, Kovancılar Kaymakamı Selçuk Aslan, Palu Kaymakamı Yasin Özcan, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ARTVİN

Hakkari'deki terör saldırılarından şehit olan 24 askerden biri olan piyade onbaşı Soner Ateşsaçan bugün Artvin'in Yusufeli ilçesinde törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenazesi dün ambulansla baba ocağı Yusufeli ilçesine getirilen Soner Ateşsaçan için bugün Yusufeli Meydanı'nda cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Vali Necmettin Kalkan, AK Parti İsrafil Kışla CHP milletvekili Uğur Bayraktutan, Husrev Salmaner, İl Alay Komutanı Alper Sır ile ailesi ve çok sayıda kişi katıldı.

Cenaze töreninde Soner Ateşsaçan'ın babası Mehmet ve annesi Fatma Ateşsaçan ile kardeşleri feryat ederken, Sonar Ateşsaçan'ın 6 çocuklu ailenin en küçük ferdi olduğu öğrenildi. Cuma namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından Ateşsaçan'ın cenazesi ilçenin Bıçakçılar köyünden toprağa verildi.

SİNOP

Sabah saatlerinde Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alınarak merkeze bağlı Uzungürgen köyündeki baba evine, ardından da Sinop'ta askeri lojmanlarda ikamet eden eşi ve çocuklarının evine götürülerek helallik alınan şehit uzmanın naaşı, daha sonra resmi tören için Hükümet Meydanı'na getirildi. Sabah saatlerinden itibaren meydanı dolduran binlerce vatandaş, şehit Uzman Çavuş Özdoğru'yu slogan ve Türk bayraklarıyla karşıladı. Cuma namazının ardından Halil Özdoğru için resmi tören düzenlendi. Törene Vali Dr. Ahmet Cengiz, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, İl Jandarma Komutanı Albay Erkan Arıkan, Belediye Başkanı Baki Ergül, Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Akyürek, Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, ilçe kaymakam ve belediye başkanları, kurum amirleri, askeri erkan ve binlerce vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Yalçın Topçu'nun yaptığı konuşma ve dua ardından cenaze namazı kılındı. Namazdan sonra askeri erkan şehit ailesine başsağlığı diledi. Şehidin tören alanından alınışı sırasında anne Şehri Özdoğru, "Geride üç tane daha Halil'im var. Onlar da vatanıma feda olsun" diyerek tabuta sarıldı.
Çocuklarına ağlamamak için söz veren acılı eş Nuray Özdoğru ise eşinin tabutuna sarıldı ve Türk bayrağını öperek onu uğurladı. Tören sırasında şehit uzmanın çocukları 5 yaşındaki Ozan, 14 yaşındaki Onur ve 15 yaşındaki Ogün'ün metaneti duygulu anlar yaşattı. 15 yaşındaki Onur, şehit naaşının tören alanından alındığı sırada kortejin önünde babasının fotoğrafını taşıdı. Şehit Uzman Çavuş Halil Özdoğru, kent merkezindeki Sinop Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

ÇORUM

Dün akşam saat 18.30 sıralarında askeri uçakla Merzifon'a getirilen şehit Uzman Çavuş Mustafa Aslan'ın cenazesi, uzun bir araç konvoyu eşliğinde doğum yeri Çorum'un Konaklı beldesine götürüldü.

Helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi, Çorum Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Bugün saat 11.15'de hastaneden alınan cenaze, Gülabibey Mahallesi 2. Harman Sokak'ta bulunan baba evine getirildi. Cenaze gelmeden önce anne Saniye Aslan, baba Ali Aslan ve eşi Pınar Aslan taziyeleri kabul etti. Şehit oğlunun tabutuna sarılan acılı anne, "Oğlum ben geldim duyuyor musun" dedi. Metanetini korumaya çalışan şehidin eşi Pınar Aslan ise, "Kimse ağlamayacak. Düşmanları sevindirmeyeceğiz" diye konuştu.

Yapılan duanın ardından oğlunun fotoğrafına sarılarak üç defa öpen anne Saniye Aslan, "Kahrolsun PKK. Ağlamayacağım, düşmanları sevindirmeyeceğim" dedi. Torunu Efe'yi kucağına alarak havaya kaldıran Aslan, "Bitmiyoruz, aksine çoğalarak geliyoruz. Arkadan bir yiğit daha geliyor" diye konuştu. Acılı annenin gelininin ellerini tutarak metanetini korumaya çalıştığı görüldü.

Vali Nurullah Çakır şehit ailesine kendi aracını tahsis ederken, şehidin naaşı buradan cenaze namazının kılınacağı Ulu Camii'ne götürüldü. Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazına Çorum Valisi Nurullah Çakır, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, AK Parti Çorum milletvekilleri Murat Yıldırım, Cahit Bağcı, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Çorum Garnizon Komutanı Albay Hakan Saraç, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, ilçe belediye başkanları, şehit yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Mehmet Aşık'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Türk bayrağına sarılı şehidin cenazesi, 30 bine yakın Çorumlunun gözyaşları arasında Gazi Caddesi'nden Çorum Şehitliği'ne götürüldü. Şehit için burada resmi bir tören düzenlendi. Şehit yakınlarının güçlükle ayakta durduğu törende Uzman Çavuş Aslan'ın özgeçmişi ve şahadeti okundu. Konuşmaların ardından şehit Mustafa Aslan, gözyaşları ve dualar arasında toprağa verildi.

OSMANİYE

Şehit Uzman Çavuş Ulusoy’un cenazesi helallik için önce baba evine götürüldü. Daha sonra şehidin naaşı İlçe Jandarma Komutanlığı önündeki tören alanına getirildi.

Şehidin babası Zübeyir Ulusoy tabuta sarılarak ağladı. Şehidin 8 aylık hamile eşi Necla Ulusoy da tabutun başına gelerek, "Niye bıraktın gittin beni Mehmedim niye bıraktın" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin kardeşleri de terör örgütü PKK'ya tepkilerini dile getirdi. Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul’un cenaze namazını kıldırmasının ardından şehit Uzman Çavuş Ulusoy'un cenazesi Kadirli Asri Mezarlığındaki şehitliğe götürülmek üzere cenaze aracına konuldu.

Cenazeye katılan kalabalık bir topluluğun eşliğinde cenaze aracı, Andırın Caddesinden Kadirli Şehitliğine hareket etti. Şehit Uzman Çavuş Mehmet Ulusoy’un cenaze törenine ailesi, yakınları, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak, Kadirli Belediye Başkan Vekili Kenan Çiftçi ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

ERZURUM

Askeri uçakla dün gece yarısında Erzurum'a getirilen şehit onbaşının cenazesi konvoy eşliğinde törenin yapılacağı Lala Paşa Camiine getirildi. Tören öncesi cami önünde toplanan binlerce vatandaş şehit cenazesinin gelişini tekbirlerle karşıladı. "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" şeklinde slogan atan vatandaşlar tören sırasında gözyaşlarını tutamadılar.

Şehit Onbaşının paylaşım sitesindeki "Kalbim çok acıyor Anne öpte geçsin" yazılı mesajının yer aldığı pankart törene katılanların adeta yüreklerini dağladı.

Cenaze törenine katılan şehit onbaşının yakınları baygınlık geçirirken, askeri erken ve protokolün yardımıyla ayakta durabildiler.

Şehit Mehmetçiğin cenazesi Lala Paşa Cami'inde Cuma Namazının ardından kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Palandöken İlçesine bağlı Konaklı köyüne götürüldü.

Cenaze törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Kenan Hüsnüoğlu, Ak Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, MHP Milletvekili Oktay Öztürk, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, İlçe Belediye Başkanları, Kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve binlerce Erzurumlu katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayip Erdoğan, CHP Genel Başkanı kemal Kılıçtaroğlu, Genelkurmay Başkanlığı, 3. Ordu Komutanlığı, 2. Ordu Komutanlığı ve 9. Kolordu Komutanlığı cenaze törenine çelenk gönderdi.

KONYA

Akşehir Devlet Hastanesi morgundan alınan şehidin naaşı son yolculuğuna uğurlanmak üzere Yazla kasabasındaki annesinin evine getirildi. Burada dua edilmesinden sonra belde meydanına getirilen şehidin naaşı askerler tarafından ambulanstan indirildi. Burada anne Fatma Geçer, şehit oğlunun naaşına sarılarak fotoğrafını öperek, gözyaşlarına hakim olamadı. Cenaze törenine Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, AK Parti, MHP ve CHP milletvekilleri, Konya Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, askeri erkan, emniyet mensupları, şehidin Amerika'dan gelen ayrıldığı eşi, çocukları Mehmet Batuhan ve Murat Geçer, akrabaları ile binlerce vatandaş katıldı.

Binlerce kişinin toplandığı meydanda Cuma Namazı sonrasında cenaze töreni düzenlendi. Törende şehit Astsubay Başçavuş İbrahim Geçer'in (36) özgeçmişi okundu. Özgeçmişinin ardından kılınan cenaze namazı sonrasında şehidin naaşını önce askerler aldı ve bir süre götürdü. Daha sonra vatandaşlar tarafından omuzlanan şehidin naaşı belde mezarlığına kadar götürüldü. Bu sırada kalabalık teröre lanet okuyarak, "Kahrolsun PKK", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" şeklinde sloganlar atıldı. Şehidin naaşı dualarla defnedildi.
 

KIRKLARELİ

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, teröristlerin düzenlediği saldırı sonucu şehit olan Piyade Er Ufuk Bozkurt, memleketi Kırklareli'nin Vize ilçesi Çavuşköy'de son yolculuğuna uğurlandı.

Van'dan askeri uçakla Çorlu Havalimanı'na getirilen şehit erin naaşı, buradan ambulansla Vize Devlet Hastanesi morguna getirildi. Gece morgda kalan Bozkurt'un naaşı sabah saatlerinde askeri yetkililer tarafından alınarak doğum yeri olan Çavuşköy'e götürüldü.

Cenaze töreni öncesinde binlerce kişi ilçe meydanında toplandı. Cenazenin alınmasının ardından kalabalık, köye doğru hareket etti. Yoğun kalabalık nedeniyle köy meydanı ve köye giden yollar kapandı. Bu arada, askeri yetkililer tarafından alınan şehidin naaşı köydeki baba ocağına götürüldü.Türk bayrağına sarılı şehidin naaşı, yine bayraklarla donatılan 2 katlı ahşap baba ocağının bahçesine götürüldü. Burada, baba Fedai Bozkurt, anne Naciye Kösem ve şehidin diğer yakınları tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

Şehidin cenazesi babaevinden alınarak köyün camisinin önüne getirildi. Buradaki törene Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, 55'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla, AK Parti ve CHP Kırklareli milletvekileri, şehidin yakınları ve binlerce kişi katıldı.

Şehidin naaşı, Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazının ardından köyün mezarlığına defnedildi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2011 Cuma 19:12:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
songül demir IP: 95.70.147.xxx Tarih : 22.10.2011 20:03:16

acımız çok büyük  türkiye cumhuriyetinin başı sağolsun.son olsun diyoruz ama hiç son olmadı inşallah bu sondur onlar bizi beklerken vatan uğruna can verdi.hakkımız helal size kınalı kuzular. son olur inş son olur şehit ailelerine allahtan sabır diliyorum.