22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Şehitliğe çirkin saldırı

Zonguldak Asri Mezarlığı'nda bulunan şehit mezarlığına kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından saldırıda bulunuldu. Mezarlıktaki göndere çekili Türk bayrağı indirilirken, şehit mezarlarındaki resim ve isimler tahrip edildi.
Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, oğlunun mezarının da bulunduğu şehitliğe giderek, yapılan çirkin saldırıya tepki gösterdi.

Faili meçhul kişi ya da kişiler tarafından mezarlığın önce tel örgülerinin kesildiğini, ardından da Türk bayrağının gönderden indirilerek zarar verildiğini söyleyen Yorulmaz, şehit mezarlarının da tahrip edildiğini belirterek, "Bazı şehit mezarlarındaki isimler ve bayrak resimleri sökülmüş. Türk bayrağını gönderden indirip yere atmışlar. Terör olaylarının yaşandığı bu günlerde böyle bir saldırının olması düşündürücüdür" dedi.

Dernek Başkanı Yorulmaz, saldırıyı akli dengesi yerinde olmayan bir kişinin yapmış olabileceğini belirterek, "Bu olayı gerçekleştirdiğini düşündüğümüz bir kişi var. Bu kişi daha önce de gözaltına alınmış, ancak akli dengesi yerinde olmadığı için serbest bırakılmıştı. Eğer saldırıyı tahmin ettiğimiz kişi yapmışsa mutlaka tedavi edilmesi lazım. Bizi incitmeye kimsenin hakkı yok. Şehit çocuklarının mezarını ziyaret eden insanlar, gördükleri manzara nedeniyle büyük üzüntü yaşıyorlar. Haklı olarak bize kızıyorlar. Daha önceki yıllarda da mezarlarımıza zarar verildi. Şikayetçi olduk ama yakalanan şahıs serbest bırakıldı. Şehitliğin kapısına kilit vurulmaz ama bu kişi yüzünden şehitliğin kapısına kilit vurduk. Çocuklarımız, nöbet tutarken vatanları için şehit düştüler. Biz onlara yattıkları yerde iyi bakamıyoruz. Gerekirse mezarlıktaki bekçi sayısı artırılsın. Ölülerimize sahip çıkalım" diyerek tepkisini dile getirdi.

Bayrağı yeniden göndere çeken Mustafa Yorulmaz, Asri mezarlığın bekçi ve nöbetçileri ile görüşerek, saldırgan hakkında bilgi almaya çalıştı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 16:56:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ÖZGÜR KURUCA IP: 88.238.135.xxx Tarih : 16.11.2007 15:49:22

SORUMLULAR BULUNUP MÜEBBETE ATILSIN.. BU ÜLKEDE YAŞIYORSANIZ ŞEHİDİNE SAYGI GÖSTERECEKSİNİZ. BU ASKERLER SİZİN İÇİN ÖLDÜ!!