26
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Selçuk: Ergenekon davası siyasallaştı

Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk, Ergenekon davasını eleştirdi

Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk, Ergenekon davası ile ilgili olarak, "Bu dava devletle ilgili olduğu için suç açısından siyasi bir davadır. Ama suç siyasidir diye, dava siyasallaştırılamaz. Ergenekon davası A'dan Z'ye siyasallaşmıştır" dedi.

Yargıtay Onursal Başkanı Selçuk, Aydın Üniversitesi'nde düzenlenen Müzakereci Demokrasi Sempozyumu kapanış oturumuna katıldı.

Selçuk, Basın Yasası'nın 18. maddesi ve Türk Ceza Kanunu'nun 288. maddesini hatırlatarak, "Yargı, önüne gelmiş konularda, yorum yapılmasını görüş bildirilmesini yasaklamıştır. Bu doğru bir yasaktır. Bütün uygar ülkelerde vardır. Hukuk bilincinin yüksek olduğu yerlerde halk bunu bilir ve destekler. Türkiye'de bu bilinç gelişmediği için herkes yargıçların önüne geçerek, hüküm veriyor" dedi.

Ergenekon davasıyla ilgili soruyu ceaplayan Selçuk, "Bu dava devletle ilgili olduğu için suç açısından siyasi bir davadır. Ama suç siyasidir diye, dava siyasallaştırılamaz" dedi.

Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk, Ergenekon davasının A'dan Z'ye siyasallaştığını da sözlerine ekledi.

Yargıçların işlerinin zorlaştığını söyleyen Selçuk,savcılık soruşturmasıyla ilgili şüpheleri olduğunu da söyledi. Selçuk şüphelerinin savcılığın ceza yasası hükümlerini tam anlamıyla uygulayıp, uygulamadığı üzerinde yoğunlaştığını söyledi.

"Halk yeni anayasa için zorlamalı"

Selçuk, konuyu yeni anayasa arayışlarına getirerek, "Halk yeni anayasa istemeli, zorlamalıdır" dedi.

Demokrasi tartışmalarına bir yorumla katılan Selçuk, "Milletvekillerinin kaderinin parti liderlerinin iki dudağının arasında olduğu bir yerde, demokrasiden söz edilemez" şeklinde konuştu.

Selçuk'un bu sözleri, salonda bulunan öğrenciler tarafından çoşkuyla alkışlandı.

Avrupa Birliği'yle ilgili gelen bir soruya yanıt veren Semi Selçuk, "Türkiye demokratikleşmeden AB'ye giremez. Düşünce özgürlüğü konusunda AİHM'de sürekli hüküm giyerseniz AB sizi kabul etmez" dedi.

Vatan
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 14:48:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?