22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Selçuk Kalesi'nde yangın

İzmir'in Selçuk ilçesinde, 3 gün önce ot yangını çıkan tarihi Selçuk Kalesi'nde dün gece tekrar yangın çıktı.

İzmir'in Selçuk ilçesinde, 3 gün önce ot yangını çıkan tarihi Selçuk Kalesi'nde dün gece tekrar yangın çıktı. 3 gün önce otların tutuşması sonucu çıkan ve kale duvarlarına zarar veren yangının ardından dün gece de kale çevresindeki kurumuş otlar tutuştu.

Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangınların sık sık yaşandığına ve kale surlarını olumsuz etkilediğine dikkat çekerek, kaleyle ilgili çalışma başlatılması gerektiğini bildirdi.

Önemli kültür varlıkları arasında yer alan 5 bin yıllık tarihi kaleye sahip çıkılmadığını ifade eden Ülgür, şunları söyledi:

“Uyarılarımıza rağmen sur duvarlarının bir türlü onarılmaması ve sık sık çıkan yangınlar nedeniyle Selçuk Kalesi'nde bir ihmal örneği yaşanıyor. Selçuk Belediyesi olarak kalenin onarımını ve kazı çalışmalarını yapmak için yıllardır talepte bulunuyoruz ancak sesimizi duyan yok. Her yıl ilçemizdeki kültür mirasından 20 trilyon gelir elde eden Bakanlık, kaleyi kaderine terk ediyor. Bitişiğindeki Artemis Tapınağı, St. John Kilisesi ve İsa Bey Camii ile birlikte yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekecek kale gerekli çalışmalar hızla yapılarak turizme açılmalıdır.”



AA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2007 Pazar 13:26:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?