18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Şemdinli'de operasyon sürüyor

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında üç günden bu yana devam eden operasyonlarda 42 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların, ilçeye bağlı Derecik beldesi ile Aktütün köyü arsında kalan bölgede terör örgütü mensuplarının olduğu yönünde ihbarda bulunduğu belirtilerek, 7 Kasım günü güvenlik güçleri tarafından söz konusu bölgede operasyon başlatıldığı ifade edildi.

Operasyonların halen devam ettiği bölgede, bir grup teröristi tespit eden güvenlik güçlerinin, kaçmaya çalışan teröristlerle sıcak temas sağladığının vurgulandığı açıklamada, bölgede yapılan aramalar esnasında 6 el bombası, 3 roketatar mühimmatı, 4 havan mermisi, 3 telsiz, çok miktarda pil ile patlayıcı yapımında kullanılan malzeme, yaşam malzemesi ve ilaç bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada şöyle denildi:

''Hava kuvvetleri ile desteklenen ve üç gündür devam eden operasyon süresince 42 terörist etkisiz hale getirilmiş, 1 askerimiz şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet, acılı ailesine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Güvenlik güçlerimizin geçici köy korucularımızla destekli başlattığı geniş çaplı operasyon devam etmektedir.''

AA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2012 Cumartesi 12:42:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?