23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

'Şemdinli'nin takipçisiyiz'

Başbakan Erdoğan, Hakkari ve Şemdinli’de incelemelerde bulundu. Olayların takipçisi olduklarını belirten Erdoğan, vatandaşlara “birlik, beraberlik ve kardeşlik” çağrısı yaparak, "Demokratik hakları egemen kılacağız. Bu ülke terör olaylarında 40 bin insanını kaybetti. Türkiye'de etnik unsura bağlı ayrımcılık olmayacaktır" şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam sürpriz bir kararla bölgede incelemelerde bulunmak üzere Van’a gitti. Geceyi burada geçiren Erdoğan, sabah saatlerinde ise helikopterle Hakkari’ye, ardından Şemdinli’ye geçti.

Şemdinli’de halka seslenen Babakan Erdoğan, konuşmasının başında mikrofonun azizliğine uğrayınca, megafonla konuşmasını sürdürdü. Ses sistemindeki arıza giderildikten sonra, tekrar mikrofonu eline alan Erdoğan, vatandaşlara, yaşanan olaylarla ilgili “Bazıları puslu havayı sever. Benim vatandaşım bu puslu havaya aldanmamalı” diye konuştu.

Olayların takipçisi olduklarını belirten Başbakan, vatandaşların sakin olmalarını istedi ve “Birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde olalım” dedi.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Legal yolların demokrasi içinde egemen kılındığı tek hükümet biziz. Bunun için ne gerekiyorsa yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Hiçbir şey, insanlarımızı katletmekte elde edilmez. Demokratik hakları egemen kılacağız. Bu ülke terör olaylarında 40 bin insanını kaybetti. Dünyada terör konusunda bu kadar ağır bedel ödemiş hiçbir ülke yok. Hangi etnik kültüre, inanca sahip olursa olsun, kardeşçe el ele, omuz omuza ülkemizde yaşamaya devam etmeliyiz. Aksi takdirde birileri sevinir. Sevinenler bu ülkenin öz evlatları değil, paramparça etmek isteyenler olacaktır."

.
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 10:26:22
Güncelleme :21 Kasım 2005 Pazartesi 13:45:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?