22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Şemsi Denizer anılıyor ...

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Sekreteri iken 6 Ağustos 1999 tarihinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Şemsi Denizer, ölümünün 8. yılında anılıyor.

Denizer için ilk tören öldürüldüğü yer olan Bahçelievler Mahallesi'ndeki evinin önünde düzenlendi. Törene Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Gelik Belediye Başkanı Hasan Fahri Yıldırım, Amele Birliği Başkanı İsmail Hakkı Ertürk, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Tez Koop İş Sendikası Genel Sekreteri Sedat Ölmez, Türkiye Muhtarlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Şerafettin Nas, Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, Belediye İş Şube Başkanı Cavit Zülfikar ve GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan GMİS Genel Başkan Yardımcısı Rahmi Yaman, Şemsi Denizer'in yaktığı sendikacılık meşalesini taşıdıklarını ve bundan böyle de Denizer'in verdiği demokrasi mücadelesinin ışığında yol almaya devam edeceklerini söyledi. Yaman, yaptığı konuşmada, "Şemsi Denizer'i sendikacılar, maden işçileri hiçbir zaman unutmadı ve asla unutmayacak" dedi.

Konuşmanın ardından Şemsi Denizer'in katledildiği yere karanfil bırakıldı. Şemsi Denizer, 1990 "Büyük Madenci Grevi" ile tüm dünyaya örnek olan ve 150 bine yakın kişinin katıldığı 4-8 Ocak 1991 Zonguldak-Ankara Yürüyüşü'nün liderliğini yapmıştı.


iha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2007 Pazartesi 14:13:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?