22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Sendikacılara hapis cezası

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ile KESK'e bağlı 6 sendikanın genel başkanı ve 4 sendika yöneticisinin bulunduğu toplam 11 kişi, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Hakkındaki Kanuna muhalefetten 1 yıl 3'er ay hapis ve 407'şer YTL adli para cezasına çarptırıldı.

Aralarında KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ve SES Genel Başkanı Köksal Aydın'ın da bulunduğu KESK'e bağlı 22 kişinin, 2911 sayılı “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu”na muhalefet ve Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) “polise mukavemet” suçundan yargılanmalarına Ankara 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmaya, sanıklar Alaattin Dinçer, Yapı-Yol-Sen Genel Başkanı Bedri Tekin, Eğitim-Sen Ankara 2. Nolu Şube Başkanı Özgür Bozdoğan ile sanık avukatları katıldı. Sanık Tombul'un avukatı Oya Aydın, Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasına katılmadıklarını belirterek, müvekkilinin topluluğu kışkırttığı yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu savundu.

Olay tarihinde müvekkili ve diğer sendika üyelerinin toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmadığını, basın açıklamasında bulunmak istediklerini ve basın açıklamasının da 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Hakkındaki Kanun kapsamına girmediğini ileri süren Aydın, gün boyu süren ve dağıtılmayan bir toplantıya izin verildiği yönünde Yargıtay içtihadı bulunduğunu söyledi.

Sanık Alaattin Dinçer de 2911 sayılı yasanın Anayasa'ya aykırı olduğunu ileri sürerek, beraatlerine karar verilmesini istedi.

Diğer sanıklar ve avukatları da beraatlerine karar verilmesini talep ettiler.

KARAR

Yargıç Avni Mis, sanıklar Kayhan Özkul, Lütfi Gölpınar, Burhan Fosforoğlu, Metin Tatar, Elif Akgül Ateş, Ali Berberoğlu, Adem Polat, Salih Karaaslan, Haşim Akgün, Leyla Can, Dengiz Sönmez ve Seçkin Süslü'nün üzerlerine atılı suçun işlemediği anlaşıldığından beraatlerine karar verdi.

Mis, KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer, eski Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Başkanı Bülent Kaya, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı Köksal Aydın, Birleşik Taşımacılık Sendikası Genel Başkanı İbrahim Fehmi Kütan, Eğitim-Sen Genel Sekreteri Emir Ali Şimşek, Eğitim-Sen 2. Nolu Şube Başkanı Özgür Bozdoğan, Eğitim-Sen 1. Nolu Şube Başkanı Abdullah Çiftçi, BES Ankara 1. Nolu Şube yöneticisi Murat Kahraman ve SES Ankara Şube Başkanı Erkan Sümer'in 2911 sayılı yasaya muhalefetten 1 yıl 3'er ay hapis ve 407'şer YTL adli para cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Bedri Tekin, Alaattin Dinçer, Bülent Kaya, Köksal Aydın, Özgür Bozdoğan, Abdullah Çiftçi, Erkan Sümer, Emir Ali Şimşek ve Murat Kahraman'ın cezaları ertelenirken, Tombul ve Kütan'ın 4616 sayılı yasa uyarınca ertelenen yargılanmaları bulunduğu için bu kişilerin cezası ertelenmedi.

Tombul ve Kütan'ın bugün aldıkları cezalar Yargıtay tarafından onanırsa, Tombul'un Ankara 21. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki, Kütan'ın da İzmir 13. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ertelen yargılamalarına devam edilip edilmeyeceğine bu mahkemeler karar verecek.


AA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2007 Çarşamba 12:47:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?