28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Seri cinayette polis ihmali

Bursa'dan başlayarak geçtikleri 6 ilde 48 saat içinde 7 kişiyi öldürmekle suçlanan katil zanlıları dün tutuklandı. Ancak seri cinayetlerle ilgili olarak polis şimdi kendini sorguluyor. Emniyet Genel Müdürlüğü de konuyla ilgili araştırma başlattı.

Zanlıların Sakarya'da bir benzin istasyonunda işledikleri üçüncü cinayetin ardından hem kimlikleri hem de kullandıkları aracın plakası belirlendi, ancak zanlılar ellerini kollarını sallaya sallaya, aynı araçla, hem de plakasını değiştirme gereği duymadan Sakarya'dan Hatay'a kadar gitti.

Zanlıların eşgalleri ve kullandıkları aracın plakası tüm emniyet ve jandarma komutanlıklarına şu telsiz mesajıyla bildirildi:

"Bütün istasyonlarımız ilimizde ve çevre illerimizde 21 ve 22 olaylarıyla ilgili akşam yazdırmış olduğum plakayı, 54 HP 185 beyaz renkli Şahin otomobil, sağ ön kapısında 'dalgana bak' yazılı ibare mevcut. Araç içerisinde 3 kişi bulunuyor. Aracı gören ekip takviye ekiple kontrol yapacak, tek başına kontrol yapmayacak. Bölgelerinde 24 saat esasına göre hizmet verenler konuyla ilgili mutlaka bilgilendirecekler."

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü haber merkezinden yapılan telsiz anonslarıyla da zanlıların kullandığı aracın plakası tüm birimlere bildirdi ve görüldüğü yerde durdurulması istendi.

Buna rağmen zanlıları bin kilometrelik yol boyunca durduran, ne de kontrol eden oldu. Zanlılar Hatay'ın Dörtyol ilçesinde aracı yaktıktan sonra, aynı yolu kullanarak dönüşe geçti ve Türkiye'nin en işlek karayolunda dört cinayet daha işledi.

Şimdi güvenlik güçleri nerede hata yaptıklarını araştırıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü de konuyla ilgili araştırma başlattı.

Cinayetleri 'zevk için' işlemişler

Sakarya, Bursa, İzmit, Mersin, Adana ve Ankara'da toplam yedi cinayet işlemekle suçlanan Mehmet K. ile Yiğit B., 22 ekimde bir benzin istasyonundaki güvenlik kamerasınca görüntülendikten sonra Ankara Kızılcahamam'da yakalanmıştı.

Zanlıların üst aramasında esrar, uyuşturucu hap, pompalı tüfek, ruhsatsız tabanca, kullandıkları araçlara ait ruhsatlar, gasp ettikleri 865 YTL para ile 3 cep telefonu ele geçirildi.

Zanlılar ilk sorgularında cinayetleri işlediklerini itiraf etti. 35 ayrı suçtan sabıkası bulunan zanlılardan Yiğit B., Adli Tıp'taki sağlık kontrolünün ardından Gölbaşı Jandarma Komutanlığı'na götürülürken, bir gazetecinin "yedi kişiyi neden öldürdünüz" sorusuna "zevk için" yanıtını verdi ve gazetecilere saldırmak istedi.

İfadelerinde de seri cinayetleri amaçsız yere işlediklerini söyleyen zanlıların, her cinayetin ardından "öyle değil, böyle cinayet işlenir" diyerek birbirlerine nazire yaptığı belirtildi.

Zanlıların profili

Katil zanlısı Mehmet K.'nın 14 yaşında cinayet işlediği ve 1999 yılında çıkan ve 'Rahşan affı' olarak bilinen Şartlı Salıverme Yasası'ndan yararlanarak cezaevinden çıktığı ortaya çıktı. Mehmet K. evli ve 2 ile 4 yaşında iki çocuğu var.

17 yaşında hırsızlıktan cezaevine giren diğer katil zanlısı Yiğit B.'nin ise adam yaralamak, gasp ve uyuşturucu hap ticareti başta olmak üzere 35 ayrı suçtan sabıkası bulunuyor.

Sorgularında 20 gün önce bir arkadaş grubu içinde tanıştıklarını anlatan zanlıların ikisi de uyuşturucu hap ve alkol kullanıyor, kollarında da jilet izi ve dövme bulunuyor.

Aykut O.'nun da diğerleri gibi suç dosyası bir hayli kabarık. Bir çocuk babası zanlının, uyuşturucu kullanma ve bulundurma suçundan cezaevine girdiği ve bir buçuk yıl önce tahliye edildiği öğrenildi.
CNN Türk
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2006 Çarşamba 17:35:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Veli Mecit IP: 85.106.171.xxx Tarih : 26.10.2006 11:24:28
böle insanları asmak lazım , bunların aldıkları nefes zarar... rahşan af fının başımıza açtığı belalar işte bunlar...