28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Seri katiller yakalandı

Türkiye'nin çeşitli illerinde cinayet işleyen ve bugün Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde yakalanan zanlılardan Mehmet K' ve Yiğit B'nin hiç bir amaç gütmeden sırf birbirlerine 'nazire' olsun diye cinayet işlediklerini itiraf ettikleri belirtildi. Cinayet işlemeden önce hap alarak, birbirlerine işledikleri cinayetleri anlatan zanlıların, daha sonra anlattıkları olayların etkisinde kalarak, birbirlerine 'nazire olsun' diye 'cinayet öyle işlenmez böyle işlenir' diyerek olayları peş peşe gerçekleştirdikleri öne sürüldü.

Gölbaşı İlçe Jandarma Komutanlığında sorgulamaları devam eden ve 7 cinayet ile 2 yaralama olayını itiraf eden zanlılardan Mehmet K'nin cinayetten, diğer zanlı Yiğit B'nin de çeşitli hırsızlık suçlarından sabıkasının olduğu öğrenildi.
İki zanlının, hiç bir amaç gütmeden cinayet işlediklerini itiraf ettikleri öne sürüldü.

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde yaşayan evli ve 2 çocuk babası olan Mehmet K'nin 14 yaşındayken cinayet işlediği ve 1996 yılında girdiği cezaevinden, 1999 yılında Cezaları Erteleme ve Şartla Salıverilme Yasası'ndan yararlanarak çıktığı belirtildi.

Bursa'nın Gemlik ilçesinde yaşayan ve yaklaşık 18 ayrı hırsızlık suçundan sabıkası olduğu belirtilen Yiğit B'nin, ayrıca 3 ayrı olaydan da polis tarafından arandığı kaydedildi.

Her iki zanlının da ortaokul mezunu olduğu, uyuşturucu madde kullandıkları, vücutlarının çeşitli yerlerinde jilet izleri olduğunu belirten yetkililer, bu kişilerin yaklaşık 20 gün önce “bir arkadaş ortamında” tanıştıklarını itiraf ettikleri bildirildi.

AMAÇSIZ YERE CİNAYET İDDİASI..

Zanlıların, cinayetleri “amaçsız yere” işlediklerini söyledikleri iddia edildi.

Cinayet işlemeden önce hap alarak, birbirlerine işledikleri cinayetleri anlatan zanlıların, daha sonra anlattıkları olayların etkisinde kalarak, birbirlerine 'nazire olsun' diye 'cinayet öyle işlenmez böyle işlenir' diyerek olayları peş peşe gerçekleştirdikleri öne sürüldü.

“PARMAK İZLERİ BELLİ OLMASIN DİYE...”

Zanlıların, cinayet işledikten sonra gasp ettikleri otomobillerle sürekli hareket halinde oldukları ve parmak izleri belli olmasın diye de araçları yaktıkları, ardından yeni araç gasp ettikleri öğrenildi.

Mehmet K. ve Yiğit B'nin ilk işledikleri 20 Ekimdeki cinayetin ardından Kızılcahamam'da gece jandarma ekiplerince yakalanana kadar güvenlik güçlerince hiç durdurulmadıklarını öne sürdükleri de bildirildi.

ÜÇÜNCÜ ZANLI DA YAKALANDI

Seri cinayet zanlıları ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, üçüncü zanlı olarak aranan Aykut O. da Hendek'te jandarma tarafından gözaltına alındı.

Aykut O, daha önce iki seri cinayet zanlısının kullandığı 54 HP 185 plakalı otomobili söz konusu kişilere kiraladığı iddiasıyla gözaltına alınmış, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİLER

Mehmet K. ile Yiğit B, Keçiören'deki Adli Tıp Kurumu başkanlığında sağlık kontrolünden geçirildiler.

Gölbaşı İlçe Jandarma Komutanlığında sorgulanan ve 7 cinayet ile 2 yaralama olayını gerçekleştirdiklerini itiraf eden zanlılar, jandarma eşliğinde saat 20.00'de getirildikleri Adli Tıp Kurumunda 15 dakika süren sağlık kontrollerinin ardından, Gölbaşı İlçe Jandarma Komutanlığına geri götürüldüler.

İlçe Jandarma Komutanlığına girişlerinde niye öldürdüklerinin sorulması üzerine, zanlılardan Yiğit B, “Zevk için” karşılığını verdi.

Zanlıların Adli Tıp Kurumuna girişlerinde görüntü alan bazı basın mensuplarına, zanlılardan Yiğit B'nin tekme attığı da görüldü.
aa
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2006 Salı 00:58:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?