19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Sevigen’den ‘kâr payı protokolü’

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen’in İstanbul’da Selenium Panaroma’nın arazisinin satışında aracılık yaptığı için kâr payı sözleşmesi yaptığı ortaya çıktı

İstanbul Dikilitaş’taki 23 katlı Selenium Panorama Residans’nın arazisinin imar durumunun değiştirilmesi için CHP ve AKP’lilerin ittifak kurduğuna yönelik tartışmalar sürerken, arsanın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın okul arkadaşı Mehmet Emin Erkan’a satışı için CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen’in aracılık ettiğinin ortaya çıkması, CHP’de şok etkisi yarattı.
Sevigen’in, Erkan’ın ortağı olduğu Seren İnşaat’la arsa satışındaki aracılığı için “kâr payı ortaklığı sözleşmesi” düzenlediği de anlaşıldı.

Vatan gazetesinin haberine göre, sözleşmede, projeden en az 14 milyon dolar gelir elde etmeyi bekleyen Seren İnşaat’ın, bu miktarın yüzde 8’ine denk gelen 1 milyon 120 bin doları Sevigen’e ödeyeceği belirtildi. Sözleşmeyi doğrulayan Mehmet Emin Erkan, “Ortaklık için sözleşme metni hazırlandı ancak imzalanmadı” dedi. Vatan gazetesinin sorularını yanıtlayan Erkan, Sevigen’in dairesini satamadığı için ortaklık için para koyamadığını belirtti. Erkan, Vatan gazetesine şöyle konuştu:

“Sevigen’in Selenium Panorama’da dairesi yok. Nereden dairesi olacak? Aç karnını doyursun. Mehmet Sevigen’in dairesi vardı. Satıp parasını getirip ortak olacaktı. Ancak dairesini satamadı. Parasını getiremediği için ortak olamadı.
Dairesini 200 bin dolara mı 300 bin dolara mı satacaktı. Bu parayı getirdiği takdirde projeye ortak olacaktı. Biz burasını 7 milyon YTL’ye aldık. Yatırdığı para oranında ortak olacaktı. Para karşılığıydı ama ortaklık öldü.”

‘Parayı veren düdüğü çalar’
“Nasreddin Hoca hesabı, parayı veren düdüğü çalar. Hatta Sevigen’in bana katkısı değil, zararı oldu. Projede onun ismi geçince 3 emsal hakkımızı alamadık. Arsayı aldığım zaman Özhan Erem’e, ‘imar durumu varsa satın alıyorum’ dedim. Araştırın bakalım, şimdiye kadar belediyeden yeşil alanın imara açılması için talebim olmuş mu? Hiçbir imar planı yaptırmadım. Ben yüzde 100 garantili arsayı aldım. Sanki ben gidip burası için tadilat yaptırmışım. Benim böyle bir gücüm olsa 3 emsal aldırırdım. Sonuçta 2,5 emsale düştü benim arsam. Erkan, bir kez adım atmış mı belediyeye? İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gidip bu planla ilgili tek bir kişiyle tek kelime konuşmuş mu?”

‘Protokol iptal edildi’
Sevigen de sözleşmenin varlığını doğrulayarak, “Evet, bir sözleşme imzaladığım doğrudur. Ancak koşullarını yerine getiremediğim için imza aşamasında iken imzalanmadan protokol iptal edilmiştir” diye konuştu.
Erkan ve Sevigen, sözleşme imzalanmadığı için protokolün “kadük” olduğunu belirtirlerken, bu tip sözleşmelerde yükümlülükler yerine getirilmese de kâr payı ödemesi yapılabileceği iddia edildi.

Vatan
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 09:55:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?