16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Şeyh Maktum'a son çağrı

Topbaş, İETT arazisi için Şeyh Maktum'un şirketi Sama Dubai'ye çağrıda bulundu: Davalar nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, satış gerçekleşecek. Aksi karar çıksa da plan yetkisi bizde. Firma bedelini yatırıp işlemine devam etsin.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İETT'nin Levent'teki 46 bin 241 metrekarelik arazisini mart ayında 705 milyon dolar karşılığında satın alan Sama Dubai Gayrimenkul Yatırım A.Ş'nin “hiç çekinmeden bedelini ödemesi gerektiğini” belirterek, “Biz kararımızın arkasında duruyoruz” dedi.

YANITI ALACAKLAR

Topbaş, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP'li üyelerin “İETT arazisinin satış ihalesinde, firmanın İhale Kanunu'na aykırı olarak arsanın satış bedelini yatırmadığı, bu durumda ihalenin iptal edilmesi gerekirken neden iptal edilmediğini ve firmayla özel bir sözleşme yapılıp yapılmadığı” yönündeki soru önergesiyle ilgili, “Önergenin cevabını mutlaka alırlar” dedi. Topbaş, İETT arazisinin daha önceden imarlı olduğunu ve 3 emsal verildiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:


YETKİ BELEDİYEDE

“Buranın satışıyla ilgili meclisimiz, başkanlığa yetki verdi. Daha sonra, satıştan iyi bir değer elde etmek adına imar üzerinde bir değişiklik talebimiz oldu. Yine 3 emsal, ama zemin altının emsal dışı tutulması talep edildi. Meclis bunu kabul etti. Bu doğrultuda satışı yapıldı. Ben ve meclisimiz bu kararın arkasında duracaktır. Yargı sürecinde emsallerle ilgili davalar da olsa, plan yapma yetkisi belediyededir. Belediye yaptığı bu planın arkasında duracaktır. Satın alan firma bedelini yatırsın, işlemine devam etsin. Zorlu Grubu aynı koşullarda olmasına rağmen bedelini yatırdı. Şu anda proje çalışmasını sürdürüyor. Başka niyet aramak doğru değil.”

Yeni Şafak
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 05:09:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?