22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Seyyar satıcı dehşeti

Diyarbakır'da polis ekiplerine ateş açan saldırgan ölü olarak ele geçirilirken, olayda 1 polis memuru da şehit oldu.


Alınan bilgiye göre, Diyarbakır'ın Yenişehir beldesi Feritköşk Mahallesi'nde ikamet eden İskender Özpolat (53), cinnet geçirerek evde eşi ile çocuklarını rehin aldı ve etrafa ateş açtı. Olay yerine gelen polisler, bir süre cinnet geçiren kişiyi ikna etmeye çalıştılar. 2 saat süren ikna çabaları sonuç vermeyince polis operasyon başlattı. Operasyon öncesi saldırganı sık sık megafonlarla teslim olması için uyaran polise ateş açan İskender Özpolat, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı cinayet bürosu ekibinde görevli polis memuru Hüsamettin İnci'yi ağır yaraladı.

 Ağır yaralanan polis memuru, Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken hayatını kaybetti. Olay yerine özel timler sevk edilirken, damların üzerine keskin nişancılar yerleştirildi. İskender Özpolat, evi ateşe vererek çevreye ateş etmeye devam etti. Olay yerine çok sayıda itfaye ekibi ve ambulans gönderilirken, güvenlik açısından mahallenin elektriği kesildi. Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya'nın olay yerine gelmesiyle birlikteoperasyon başlatıldı.

Çok sayıda gözyaşartıcı gaz bombasının kullanıldığı operasyonda İskender Özpolat adlı saldırgan vurularak etkisiz hale getirildi. Olay yerinde öldüğü öğrenilen şahsın çocukları ise polisler tarafından kurtarıldı.


İskender Özpolat'ın 20 yıl önce Ankara'da müteahhitlik yaptığı ve iflas ettiği öğrenilirken, geçen yıllarda üzerinde ruhsatsız silah yakalandığı öğrenildi. Bu arada, saldırganın 3 yıl önce de kardeşini ve eniştesini silahla yaraladığı ifade edildi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2007 Cuma 20:25:27
Güncelleme :13 Temmuz 2007 Cuma 21:28:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Remzi CANGÜVEN IP: 88.224.143.xxx Tarih : 13.07.2007 21:09:31
CİĞERİ PEŞ PARA ETMEYEN BİR ŞEREFSİZİN AÇTIĞI ATEŞ SONUCU ŞEHİT OLAN KARDEŞİMİZ POLİS MEMURUNA ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUM.EMNİYET MENSUPLARINA VE ŞEHİDİN YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI VE SABIR DİLİYORUM.POLİS İÇİN BİR DEYİM VARDIR.BABAN ÖLSE GÖMEMEZSİN,ÇOCUĞUN OLSA GÖREMEZSİN,ÖYLE BİR MESLEK Kİ ECELİNLE BİLE ÖLEMEZSİN SÖZÜ ÇOK DOĞRU BİR SÖZ.ŞEHİD POLİSİN YAKINLARINA TEKRARDAN SABIR VE ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUM.RUHUNA FATİHA DİLİYORUM.SAYGILARIMLA