19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Sezer ve Erdoğan'dan başsağlığı

Cuhmurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, “Türk Ulusu Bülent Ecevit’in ülkemize yaptığı hizmetleri, her zaman saygıyla anımsayacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Sezer, eski Başbakan Bülent Ecevit’in hayatını kaybetmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi aracılığıyla yayınladığı başsağlığı mesajında, Ecevit’in Türkiye’nin her alanda gelişmesine ve çağdaşlaşmasına önemli katkılarda buluduğunu vurguladı. Sezer, Ecevit’in yaşamını yitirmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdiği mesajında, “Ulusumuza başsağlığı diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Sezer’in mesajında şunları dile getirdi:

“Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in yaşamını yitirmesinden büyük üzüntü duydum. Siyasal tarihimizin simge kişiliklerinden Bülent Ecevit, yaşamı boyunca üstlendiği görevlerde etik değerleri ön planda tutarak, benimsediği istikrarlı çizgisi, demokratik duruşu, nezaketi ve aydın kimliği ile örnek olmuştur. Ecevit, Devlet kademelerindeki Başbakanlık ve diğer görevlerinde laik Cumhuriyet'in korunması, Atatürk ilkelerinin özümsenmesi, Türkiye'nin her alanda gelişmesine ve çağdaşlaşmasına önemli katkılarda bulunmuştur. Uluslarararası alanda, Türkiye'nin ve Türk halkının çıkarlarının korunması için, önemli kararların altına imza atan Ecevit, bu kararlarıyla Ulusumuzun gönlünde saygın yer edinmiştir. Türk Ulusu, Bülent Ecevit'in ülkemize yaptığı hizmetleri, her zaman saygıyla anımsayacaktır. Bülent Ecevit'e Tanrı'dan rahmet diliyor, ailesine ve Ulusumuza başsağlığı dileklerimi iletiyorum."

Erdoğan: “Türk siyasi hayatı önemli bir şahsiyetini kaybetmiştir”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bir mesaj yayınlayarak eski Başbakan Bülent Ecevit’in hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Erdoğan “Türk siyasi hayatı önemli bir şahsiyetini kaybetmiştir” dedi.

Başbakan Erdoğan, eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in vefatı nedeniyle yayınladığı mesajında şunları dile getirdi:

“Bir siyasetçi ve devlet adamı olarak ülkemize önemli hizmetlerde bulunan Sayın Bülent Ecevit’in vefatını büyük bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Türk siyasi hayatı önemli bir şahsiyetini kaybetmiştir. Kendisini rahmetle anıyor, hayat arkadaşı Rahşan Ecevit hanımefendi ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum.”

DSP Lideri Sezer: 'Acımız Sonsuz'

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Bülent Ecevit’in 5 Kasım (dün) 22.40 itibariyle hayata gözlerini yumduğunu belirtirken, "Acımız sonsuz. Ecevit’in ışığı bu ülkede sonsuza kadar yol göstermeye devam edecek” dedi.

Sezer, GATA’da önünde Ecevit’in vefatı ile ilgili bir açıklama yaptı. Hüzünlü olduğu gözlenen Sezer, Ecevit’in 5 Kasım’da (dün) saat 22.40 itibariyle hayata gözlerini yumduğunu açıkladı.

Sezer şunları söyledi:

“Acımız sonsuz. Ama inanıyorum ki sayın Ecevit’in fikirleri, ışığı bu ülkede sonsuza kadar bize yol göstermeye devam edecek. O dolu dolu başarıyla felsefi alt yapısıyla dolu dolu bir hayatı Türk Milletine adamıştı. Türk milletinin başı sağolsun. Gerçekte böyle bir haberle böyle bir bilgiyi sizlere ulaştırmakla görevli oldum şu anda. Herhalde hayatımın en zor işini en zor görevini yapıyorum. Tekrar tüm Milletimize başsağlığı diliyorum. Sayın Ecevit sonsuza kadar fikirleriyle, ışığıyla aramızda yaşayacaktır.”

CHP: ''O Hep Örnek Olacaktır''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Bülent Ecevit’in ülkesinin çıkarları için her zaman cesaretle mücadele eden bir devlet adamı olduğunu belirterek, “Ülkesinin çıkarları için her zaman büyük bir cesaretle mücadele eden bir devlet adamıydı. Gerçekten büyük kayıptır. Onun yarattığı örnek bundan sonraki devlet adamları için bir örnek olacaktır” dedi.

NTV canlı yayınına katılan Onur Öymen, Bülent Ecevit’in hayatını kaybetmesinin Türkiye için büyük kayıp olduğunu kaydederek, Türk siyasal yaşamına damgasını vurmuş çok büyük bir devlet adamı olduğunu söyledi. Öymen, Ecevit’in özellikle Kıbrıs Barış Harekatı konusundaki kararlılığına vurgu yaparak, ülkesinin çıkarları için her zaman cesaretle mücadele eden bir devlet adamı olduğunu belirtti.

“Hepimizin başı soğulsun” diyen Öymen, Ecevit’in devlet adamı olarak bir önrek oluşturduğunu şu sözlerle anlattı:

“O Türk siyasal hayatına damgasını vurmuş çok büyük bir devlet adamıdır. Kıbrıs Harekatının mimarı olması, onu tarihimizin en mümtaz şahsiyetleri arasına yerleştirmiştir. En güçlü devletlere karşı diz çökmeyen, ülkesinin onuru, ülkesinin çıkarları için her zaman büyük bir cesaretle mücadele eden bir devlet adamıydı. Gerçekten büyük bir kayıptır sayın Ecevit’in vefatı. Onun düşüncesi, onun yarattığı örnek, kuşkusuz ki bundan sonraki devlet adamlarına da örnek olacaktır. Onun hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum”.

Büyükerşen: ''Dürüstlük ve Cesaret Abidesiydi''

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Ecevit’in vefatından dolayı büyük üzüntü içinde olduğunu belirtirken, Ecevit’in yeri doldurulamayacak bir boşluk bırakarak “aramızdan ayrıldığını” söyledi.

Büyükerşen ANKA’ya yaptığı açıklamada, Ecevit’in ölüm haberini büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirtirken, “Benim için halkçı siyasette bir dürüstlük, cesaret, mücadele ve kararlılık abidesi olarak, Atatürk ve İnönü çizgisinde yer alan Ecevit, demokrasi savaşımızda arkasında yeri doldurulamayacak bir boşluk bırakarak aramızdan ayrılıyor” dedi.

Ecevit’in, siyasi hayatımda iktidarda olduğu zamanlar, ilkeleri uğruna, millet istemeden iktidar koltuğunu ve parti başkanlığını bırakabilen bir lider olduğuna dikkat çeken Büyükerşen, “Allah rahmet eylesin Çok üzgünüm. Sayın Rahşan Ecevit başta olmak üzere Türk Ulusu’na, hepimize başsağlığı diliyorum” diye konuştu.
ANKA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2006 Pazartesi 02:04:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?