22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Sezer'den plaka jesti

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, dün Ulus’ta meydana gelen patlamada yaralananlardan Hacettepe Üniversitesi Hastanesinde tedavi görenleri ziyaret etti. 

Hacettepe Üniversitesi’ne sivil plaka takılmış makam aracıyla gelen Cumhurbaşkanı Sezer, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçalp Özgen tarafından karşılandı. 

Cumhurbaşkanı Sezer, daha sonra hastaneye geçerek yaralıları ziyaret etti. Ziyaret sırasında, basın mensupları hastaneye alınmadı. Ziyaret yaklaşık 15 dakika sürdü.

"BÖLÜCÜ ÖRGÜTÜN EYLEMİ"

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, dün Ulus’ta meydana gelen patlamanın "bölücü terörün yaptığı bir eylem" olduğunu belirterek, "Terörle siyasal bir amacın gerçekleşmesi olanaksız. El birliğiyle bunun üstesinden geleceğiz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Sezer, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki yaralıları ziyaret ettikten sonra Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesine geçti. Burada, Ankara Valisi Kemal Önal tarafından karşılanan Sezer, daha sonra hastanelerde tedavi gören yaralıları ziyaret etti. Ziyaret, basına kapalı gerçekleşti.
Sezer, hastaneden ayrılırken bir gazetecinin "Bu hain saldırıyla ilgili neler söyleyeceksiniz? Hedefi, amacı nedir?" sorusuna, şu yanıtı verdi:
"Hedefi belli. Bölücü terörün yaptığı bir eylem. Lanetle kınıyoruz.
Terörle siyasal bir amacın gerçekleşmesi olanaksız. El birliğiyle bunun üstesinden geleceğiz." Sezer, bir başka soru üzerine, ziyaret ettiği yaralıların durumunun iyi olduğunu kaydetti. 

Cumhurbaşkanı Sezer, daha sonra Gülhane Askeri Tıp Fakültesi (GATA)
Hastanesinde tedavi gören yaralıları da ziyaret etti. Bu ziyaret de basına kapalı gerçekleşti.
ajanslar
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2007 Çarşamba 19:44:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?