27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

'Sezer'in uyarılarını önemsiyoruz'

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere yetkililerin, devlet büyüklerinin, diğer kurum ve kuruluşların bizim çalışma alanımızla ilgili yaptıkları bütün uyarıları, bütün tespitleri önemsiyoruz” dedi.

Bardakoğlu, 21. Camiler ve Din Görevlileri Haftasının açılış töreninin çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın bugün yaptığı konuşmaya ilişkin sorusuna Bardakoğlu, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere yetkililerin, devlet büyüklerinin, diğer kurum ve kuruluşların bizim çalışma alanımızla ilgili yaptıkları bütün uyarıları, bütün tespitleri önemsiyoruz. Biz kurum olarak en iyi hizmetleri vermenin gayreti içindeyiz” karşılığını verdi.

Bardakoğlu, bir yayın organında Diyanet İşleri Başkanlığına ait antetin kullanıldığına ilişkin haberin hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:
“Basınımızın herhangi bir yerinde, bir köşe yazarımızın herhangi bir yazısında, bir devlet kurumunun tespitinde, bir devlet büyüğümüzün uyarısında, bizim çalışma alanımızla ilgili bir aksaklık tespit edilirse, bir uyarı söz konusu olursa, biz onların hepsini önemsiyoruz. Gereken müfettişlerimizi göndeririz. Olayları inceliyoruz ve nerede bir yanlışlık varsa, yanlışlık bizim görevlimizdeyse onunla ilgili, diğer kurumlarla ilgiliyse, onunla ilgili düzenleme yapıyor, çareler üretiyoruz.”

Konuya ilişkin soruşturma başlatılıp başlatılmadığına ilişkin soruya da Bardakoğlu, başlatılan soruşturmanın devam ettiğini belirterek, gereğinin yapıldığını bildirdi.

Bardakoğlu, “Cumhurbaşkanı'nın tespitlerine katılıyor musunuz?” şeklindeki soruya ise “Bizimle ilgili her bir uyarısı bizim için önemlidir, anlamlıdır” yanıtını verdi.

Bardakoğlu, 5 yıldızlı otellerde düzenlenen iftar yemekleri ve türbe ziyaretlerine ilişkin görüşünün sorulması üzerine ise şunları söyledi:

“Bizim görevimiz dinimizin doğru bilgisini insanlarımıza ulaştırmaktır. Hurafelerden arındırılmış bir din hizmeti ve dini bilgi sunmanın gayreti içindeyiz. Ama insanlarımızda maalesef hurafe eğilimi hiç eksik olmuyor. Onları sürekli uyaracağız, sürekli aydınlatacağız. Ramazandaki iftar sofralarımızın ihtişamlı, lüks ve israf içinde olmasını değil, daha mütevazı olmasını önermiştik. Bu öneri de giderek oturmaya başladı.”


aa
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2006 Pazartesi 15:16:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?