22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Sıfır noktasında karartma

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Çukurca’nın güneyinde Iras topraklarında sınıra 20 kilometre uzklıktaki PKK'nın geçeci kampını dün vurmasından sonra, bölgede askeri hareketlilik de arttı. Sınırın sıfır noktalarına komandoların sevkıyatı gece de devam ederken, askeri birliklerde sadece savaş durumunda yapılan ‘karartma’ uygulanmasına başlandı. 


Sınır ötesi operasyonu kapsamında, Çukurca’da başlatılan nokta operasyonu sonrası bölgede askeri hareketlilik en üst seviyeye çıktı. Irak sınırın sıfır noktalarına gündüz saatlerinde yapılan asker sevkıyatı gece de aralıksız devam ediyor. Operasyonun başlangıç noktası olan Çukurca’ya dün gece çok sayıda asker ve mühimmat sevkıyatı yapıldı. Ayrıca yoğun bir şekilde operasyonların sürdürüldüğü Yüksekova’nın Dağlıca ve Şemdinli’nin Derecik bölgelerindeki askeri birlikler de teyakkuz durumuna geçirildi. Türkiye’nin Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesi’nde ise her zamanki gibi askeri birlikler dağlarda terörist aramayı sürdürüyor.

KIRMIZI ALARM VE KARARTMA

Çukurca’dan sınır ötesi operasyonun başlatılmasıyla birlikte teröristlerin misilleme yapabileceği gözönüne alınarak birliklere de ‘kırmızı alarm’ verildi.

PKK’lı teröristlere karşı bölgedeki güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı. Ayrıca stratejik noktalardaki askeri birliklerde, sadece savaş durumunda yapılan geceleri ‘karartma’ uygulaması başlatıldı. PKK’yı imhaya yönelik operasyonların, daha da yoğunluk kazanması bekleniyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 07:00:08
Güncelleme :3 Aralık 2007 Pazartesi 07:06:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?