1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Sigara yasağı memnun etmedi

Hamburg'da 1 Mart'tan itibaren uygulanmaya başlayacak kapalı mekanlarda sigara içme yasağı kahvehane sahiplerini memnun etmedi.


80 bin Türk'ün yaşadığı Hamburg'da kahvehane işleten Sami Altuntaş, yasaktan hoşnut olmadıklarını ve işlerinin durmasından endişe ettiklerini belirtti. Altuntaş, "Uygulanması zor bir yasa. Zorluk çekeceğiz. Yasaya taraftar değilim" diye konuştu.
Kahvehane sahibi Murat Portakal ise, "Buraya gelenlerin yüzde 95'i sigara içiyor. Biz daha önce iki gün müşterilere sigara içme yasağı koyduk. Sigara içmek için masadan kalkıp dışarı çıktılar. İlk kez saat 24.00'de kahvehaneyi kapatmak zorunda kaldım. Çünkü müşteriler sıkılıyor. Böyle bir yasa insanların hürriyetini elinden almaktır" yorumunda bulundu.


Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili Aydan Özoğuz ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, geçmişte sigara içmeyenlere karşı haksızlıklar olduğunu belirterek, "2 aylık bir tolerans süresinin ardından uygulanacak yasanın herkes için yararlı olacağını düşünüyorum" dedi.
Hristiyan Demokratlar (CDU) Milletvekili Aygül Özkan ise, "Faydalı olacak. Diğer Avrupa ülkelerinde mesela İtalya'da restoran, bar ve kamu alanlarında bu yasak uygulanıyor. Şimdi Almanya da buna örnek oluyor. Yeni uygulama özellikle çocuklar için faydalı olacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2008 Pazartesi 02:16:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?