16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Silah imalathanesine baskın: 4 gözaltı

İZMİR'in Menderes İlçesi'ne bağlı Görece Beldesi'nde, jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda, kuru sıkı tabancaları gerçeğe dönüştüren şebeke çökertildi. Operasyonda, imalathane olarak kullanılan depoda tabanca, mermi, av tüfekleri ve silahların dönüşümünde kullanılan malzemeler ele geçirildi. Gözaltındaki 4 zanlı adliyeye sevk edildi.

Menderes ilçesine bağlı Görece Beldesi'nde, kurusıkı tabancaların namlularının değiştirilerek gerçeğe dönüştürüldüğü bilgisini alan jandarma ekipleri harekete geçti. Ekiplerin yaklaşık bir ay sürdürdüğü takip sonunda kimlikleri belirlenen şebeke elemanlarının, imalathane olarak kullandıkları depoda gerçeğe dönüştürdükleri tabanca ve mermileri, piyasada 350 ile 500 YTL arasında sattığı belirlendi.

Şebeke elemanlarının saklandığı evlerin belirlenmesinin ardından İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, operasyona başladı. Eş zamanlı yapılan baskınlarda F.G. (77), H.G. (32), M.G. (39) ve A.G. (44), gözaltına alındı. Zanlıların imalathane olarak kullandığı depoda ise, 7 kurusıkıdan bozma tabanca, 8 şarjör, 159 tabanca mermisi, 11 boş kovan, 95 tabanca yedek parçası, 438 tabanca yayı, 2 av tüfeği, 64 fişek, 200 gram barut, 450 adet silah onarım, bakım, tamir ve tadilatında kullanılan matkap, pense, eğe, kumpas ele geçirildi. Gözaltındaki 4 zanlı yapılan sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Mart 2007 Perşembe 15:39:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?