16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Silah üzerine yemini sürdüreceğiz

Antalya'da derneğe yeni katılan üyelere silah üzerine ettirdiği yemin ile gündeme gelen Kuvayı Milliye Derneği Genel Başkanı emekli Albay Fikri Karadağ, yemin törenlerine aynen devam edeceklerini açıkladı.

Bu konuda çekincelerinin olmadığını dile getiren Karadağ, isteyen basın mensuplarını bir dahaki törene davet edebileceğini kaydetti. Silah üzerine edilen ölme ve öldürme yeminleri ile ilgili savcılık tarafından yürütülen soruşturma ise devam ediyor.

Emekli Albay Fikri Karadağ, Kuvayı Milliye Derneği'nin Kadıköy Yavuztürk Sokak'taki genel merkezinde dün bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya katılan gazetecilerin görüntü ve isimleri de tek tek kaydedildi. Toplantıda fazla soru soran muhabirleri azarlayan Karadağ, "Sen çok soru sordun, başkası sorsun. Sen konuşma artık. Sen olayı saptırıyorsun." gibi nitelemelerde bulundu. Dernek Başkanı Karadağ, Ümraniye'de bir gecekonduda bulunan bombalarla ilgili olarak kendisinin ifadesine başvurulduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını savunurken, örgüt üyeliğinden tutuklanan şahıslarla da 4 yıldır hiç görüşmediğini ifade etti.

Eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin ile devre arkadaşı olduğunu kaydeden Karadağ, Ümraniye'deki bombaların sahibi olduğu gerekçesi ile tutuklanan emekli Astsubay Oktay Yıldırım'ı da birkaç kez Tekin'in Kuşdili Caddesi'ndeki bürosunda gördüğünü söyledi. Fikri Karadağ, "Eşkıyadan devlete hükümdar olmaz. Vurmak, kırmak, patlayıcı işleri şerefsiz işlerdir. Bizim bunlarla işimiz olmaz." ifadelerini kullandı. Karadağ, basında yer alan Oktay Yıldırım ve Tekin'le birlikte görüntülendiği fotoğrafın da 4-5 yıl önce Şile'de Karacaahmet'i anma etkinlikleri sırasında çekildiğini iddia etti. Hazırladıkları 13 bin 500 kişilik hainler listesi ile ilgili bir gazetecinin 'Hazırladığımız listede artış oldu mu?' sorusuna Karadağ, ilginç bir cevap verdi: "Listeyi zamanı geldiğinde açıklayacağız; ama liste yerinde durmaz. Her gün ülkenin yeni bir değeri satılıyor. Yabancılar da var. Kimisi 200 bin hainden bile bahsediyor."

Zaman
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2007 Cumartesi 08:21:33
Güncelleme :23 Haziran 2007 Cumartesi 09:47:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?