16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Silahın seyyar satıcıları

Bursa'da mahalle mahalle gezerek seyyar satıcılar gibi vatandaşlara silah satan 11 kişilik şebeke yakalandı. Yaşanan bu olay polisleri bile hayrete düşürdü.

BURSA’da mahalle mahalle gezerek, kahvelerde çay içip vatandaşlarla arkadaşlık kuran ve Karadeniz ile Doğu illerinden getirdikleri silahları satmak isteyen 11 kişi, düzenlenen ‘Balta Operasyonu’ ile yakalandı. Operasyon kapsamında 38 tabanca, 2 pompalı tüfek, 1 samuray kılıcı ve 150 mermi ele geçirildi. 

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, mahalle mahalle gezerek kahvelerde vatandaşlarla arkadaşlık kurup silah ticareti yaptıkları öne sürülen 11 kişilik çeteyi takibe aldı. Yaklaşık 5 ay süren çalışma sonucu ruhsatsız tabanca ve pompalı av tüfeklerini satmak için müşteri arayan kişilerin ev ve işyerlerine baskın düzenlendi. Yapılan aramalarda 38 tabanca, 150 fişek, 2 pompalı av tüfeği ve 1 samuray kılıcı ele geçirildi. 

Silahları Doğu ve Karadeniz illerinden getirdikleri belirlenen Cüneyt Zengin (29) ve Hamit Koç (34) Van’da yakalanarak, Bursa’ya getirildi. Bursa’da da tabancaları satmak için müşteri arayan Cafer Karadeniz (33), kardeşi Sedat Karadeniz (28), Sinan Sülün (26) babası Mehmet Sülün (55), Selim Güner (26), Tarık Özgen (27), Adnan Bozdak (31), İsmail Ertürk (38), Abdüsselam Cuna (50) da gözaltına alındı. 

Emniyet Müdürlüğü’nde sorguları tamamlanan zanlılar, ‘Suç işlemek amacıyla çıkar amaçlı silahlı örgüt kurmak, örgüte üye olmak, teşekkül halinde silah ve mermi ticareti yapmak’ suçlamasıyla Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi.

Hüseyin TÜCCAR- Ensar TEKİN/hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2007 Cuma 14:25:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oğuz kağan IP: 88.245.11.xxx Tarih : 30.04.2008 02:56:05

slm arkadaşlar tamamen düzmece yalan dan ibaret.allah şahit .sizce böyle imkana sahip kişilerin böle amatörce bişi yapması mümkünmü soruyorum tamamen .art niyetli yapılmış bir operasyondur. kişisel çıkarlarına ters geldi böle bi suçlamam yapıldı.