28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Silahlı saldırıda 1 kişi öldü

Sarıyer'de bir markete düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi ölürken 2 kişi de yaralandı.

Saldırıyı gerçekleştirenlerin yasadışı DHKP-C örgütüne üye oldukları iddia edildi. Çatışmada saldırıyı gerçekleştirenlerden Birol Karasu (40), çıkan çatışmada hayatını kaybederken, market sahipleri Döndü ve Cemal Vural ise yaralandı.

Olay, Sarıyer Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Karanfildere Sokak'ta bulunan Kardeşler Süpermarket'te, saat 22:00 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgilere göre, DHKP-C örgütüne üye oldukları iddia edilen 5-6 kişilik bir grup, 34 ZY 3103 plakalı Renault Kango marka araç ile market yakınlarına geldi. Birol Karasu, araçtan inerek yüzünde yeşil kar maskesiyle Kardeşler Süpermarket'e girerek ateş etmeye başladı. Market sahipleri Döndü Vural, Cemal Vural ile babası Mahsuni Vural'ın da pompalı silahlarıyla karşılık vermesiyle çatışma çıktı.
Çıkan çatışmada, saldırgan Birol Karasu olay yerinde hayatını kaybetti. Sağ omuzundan kurşunla yaralanan Döndü Vural ile kolundan bıçakla yaralanan eşi Cemal Vural ambulansla Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi, çevik kuvvet polisi, panzer ve zıhlı araç sevkedildi. Olay yeri inceleme ekiplerinin yanısıra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de olay yerinde incelemeler yaptı.

İddialara göre, daha önce DHKP-C'ye üye olan Vural ailesi, örgütten ayrılarak kendilerine market açtı. Örgüt aleyhine bir davada tanıklık da eden aile, örgütle ters düştü. Örgütün para talebini geri çeviren Vural ailesi, silahlı saldırıya uğradı. Polis, ayrıca yaptığı incelemeler sırasında olay yerinde, bir kağıda "İşbirlikçi uyuşturucu satıcısı kardeşler, suç işlemekten vazgeç." yazısı bulundu.

Polis, olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlattı.
Sabah
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 11:38:44
Güncelleme :7 Kasım 2006 Salı 12:38:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?