16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Silivri savaştan çıkmış gibi!

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış, en çok Silivri'de etkili olurken, ilçeyi adeta bir harabeye çevirdi.

Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, ilçede etkili olan yağış sonucunda yaklaşık 300 ev ve iş yerini su bastığını belirterek ''1025 dönüm tarım arazisinde ciddi bir etkilenme oldu'' dedi.

Turan, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, 16 Kasım Cuma günü etkili olan yağışlar nedeniyle ilçede bir sel felaketinin yaşandığını kaydetti.

Yağışlarda, metrekareye 120 kilogram yağmur düştüğünü dile getiren Turan, ''İlçede etkili olan yağış sonucunda 300 ev ve iş yerini su bastı. 1025 dönüm tarım arazisinde ciddi bir etkilenme oldu'' diye konuştu.

Turan, yazlık evlerin bulunduğu Altınorak ve Arıbaş sitelerindeki zararın saptanması yönünde çalışmaların sürdüğünü de ifade etti.

Altyapının öneminin bir kere daha ortaya çıktığını vurgulayan Turan, kent içinde altyapı çalışmalarının tamamlandığı mahallelerde sorun yaşanmadığını, ancak altyapısı eksik dere yatağının bulunduğu mahallelerde su baskınlarının meydana geldiğini söyledi.

Hüseyin Turan, ilçedeki bir mahallede yaşayan vatandaşları önceden uyararak başka yere yerleştirdiklerini, bu sayede can kaybının önlendiğini belirtti.

Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesinin anında yardımlarıyla zararın daha da büyümesinin önlendiğini dile getiren Turan, ''İlk etapta Kızılay'dan 500, Büyükşehir Belediyesi'nden 200 battaniye geldi. Gıda maddesi, sıcak yemek yardımı yapıldı. Bugün Büyükşehir Belediyesi'nin sağlık TIR'ı da ilçede sağlık taraması yapacak'' dedi.

Turan, İSKİ'nin ilçede dere ıslah çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile bir araya gelerek sel konusunu görüşeceklerini sözlerine ekledi.

AA-İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 17:19:42
Güncelleme :19 Kasım 2007 Pazartesi 17:33:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?