19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Sınır kapılarında Fehriye alarmı

Belçika'da Bruges Ceza Mahkemesi tarafından 4 yıl hapis cezasına çarptırılan ve tutuklanması emredilen terörist Fehriye Erdal`ın, ``gözaltında tutulduğu`` varsayılan adreste bulunamadığı öğrenildi.

Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, mahkeme kararının ardından, bu akşam polis, teröristi tutuklamak üzere Brüksel`deki adrese gitti ancak bulamadı.

Güvenlik birimlerinin teröristi bulmak üzere bu akşam iki operasyon yaptığı, ancak sonuç elde edemediği belirtiliyor.

Belçika polisinin ve istihbarat birimlerinin, Adalet Bakanlığı emriyle, teröristi kaldığı adreste 24 saat izlediği varsayılıyordu.

Resmi açıklama yapmayan güvenlik yetkilileri, teröristin ``izinin kaybedildiğini`` belirtiyorlar. Terörist Erdal`ın Belçika`dan ayrılıp ayrılmadığı bilinmiyor.

Bazı kaynaklar, teröristin bugün değil, geçen günlerde kaçtığını ileri sürüyor. Teröristin aranmasına devam edildiği, bulunma olasılığının gözardı edilmediği belirtiliyor. Bazı adli kaynaklar, teröristin kaçtığına ilişkin haberlerin ``temkinli karşılanması`` gereği üzerinde dururken, Savcılığın bu konudaki görüşü de bekleniyor. Kraliyet Savcılığı, bugünkü oturumda, mahkum olan tüm teröristlerin derhal tutuklanmasını istemiş ve firar edebileceklerini belirtmişti.

Fehriye Erdal için sınır kapılarında alarm verildi

Güvenilir kaynaklar, Hollanda, Almanya, İngiltere ve Fransa sınırlarına alarm verildiğini kaydettiler. Sabancı ailesinin avukatı Fernand Schmitz de teröristin bulunamadığı haberlerinin kendisine ulaştığını belirtti.

Teröristin muhtemelen dün gece Belçika`dan kaçtığı ifade ediliyor. Erdal`ın, ``polisten saklanma uzmanı`` olarak nitelendirilen terör örgütünün başı Dursun Karataş ile birlikte Hollanda`da saklanabileceği olasılığı üzerinde duruluyor.

Türkiye, Fehriye Erdal'ın iadesini istedi

Bu arada Belçika Dışişleri Bakanlığı, Türkiye`nin, terörist Fehriye Erdal`ın iadesini istediğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Françis Dumont, Türkiye`nin yeni iade talebinin geçen pazartesi günü kendilerine ulaştığını ve Adalet Bakanlığı`na aktarıldığını bildirdi.

Bruges Ceza Mahkemesi tarafından 4 yıl hapis cezasına çarptırılan ve aranmasına devam edilen terörist Fehriye Erdal`ın avukatı Paul Bekaert, Türkiye`nin yeni talebinden haberdar olmadığını, üçüncü iade talebinin söz konusu olduğunu söyledi.

Avukat Bekaert, Adalet Bakanlığı`nın, Türk talebini gerekçeli ve yerinde bulması halinde kendilerine bildireceğini, aksi halde bilgi gelmemesinin doğal olacağını belirtti.

Avukat, ilk iade talebine itiraz ettiklerini, ikinci talebin ise yersiz ve temelsiz bulunduğu gerekçesiyle kendilerine hiç aktarılmadığını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 1 Mart 2006 Çarşamba 12:46:30
Güncelleme :2 Mart 2006 Perşembe 12:24:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ercümant tariz IP: 212.175.179.xxx Tarih : 1.03.2006 16:38:59
hiç şaşırmadım