19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Sınırda askeri hareketlilik arttı

Van, Hakkari ve Bitlis'te son günlerde düzenlenen saldırılarda çok sayıda güvenlik görevlisinin şehit olması nedeniyle PKK'ya yönelik yoğunlaştırdı. Teröristlere karşı ağır darbe hazırlığında olan güvenlik güçleri İran ve Kuzey Irak sınırına askeri yığınak yapmaya başladı. Askeri araçlar bugün Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinden İran ve Kuzey Irak sınırına kaydırıldı.

Doğu ve Güneydoğu"da son 4 günde düzenlenen PKK terör örgütünün saldırıları, sınırda askeri hareketliği yoğunlaştırdı. Başbabakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nun hemen ardından Hakkari"nin Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde askeri hareketlilik gözlendi. Aralarında zırhlı araç ve panzerlerin de bulunduğu askeri araç konvoyunun sınıra doğru hareket etmesi dikkati çekti.

PKK"ya ağır darbe hazırlığı içerisinde bulunan güvenlik güçleri, Hakkari"nin Şemdinli İlçesi Kuzey Irak sınırı ile Van"ın Özalp İlçesi İran sınırında yer alan dağlık bölgelerde sürdürülen operasyonlara ağırlık verdi. İran ve Kuzey Irak sınırında PKK"lı teröristlerin Türkiye"ye sızma hareketlerini önlemek amacıyla özel devriye ekipleri oluşturuldu. Sınıra yakın dağlık bölgelerde PKK terör ögütüne yönelik operasyonlar sürdürülürken, yer yer sıcak çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Yüksekova 21'inci Sınır Jandarma Tugay Komutanlığı"na bağlı askeri birlikler ile burada konuşlandırılan Bolu ve Kayseri Dağ Komando
taburlarına bağlı özel eğitimli komandolar, bugün araçlarla Şemdinli İlçesi"ne gitti. Birliklerin buradan da İran sınırında bulunan ve Irak"a
doğru uzanan Sipiriz Dağları"nda kalan şeytan üçgeni denilen bölgeye gideceği öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2006 Salı 14:52:10
Güncelleme :18 Temmuz 2006 Salı 15:02:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?