22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Sıra eroin baronunda

Operasyon 8 Şubat'ta Kapıkule'de başladı ve Hollanda'ya pizza kutusu götüren TIR'da 28 milyon dolar değerinde 565 kilo eroin ele geçirildi. Almanya ve Belçika'nın uyarısı üzerine İstanbul Ümraniye'de 227 kilo, Küçükçekmece ve Bağcılar'da ise 31 kilo eroin bulundu. Dün de yine Edirne'de tabutlara gizlenmiş 202 kilo eroine el konuldu.

TÜRKİYE'den Avrupa'ya götürülmek üzere hazırlanan tonlarca eroin, bir haftadan kısa bir süre içinde polis ve gümrük duvarına çarptı. Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu naklinde toplam 1043 kilogram eroin ele geçirildi. Perde 8 Şubat günü İstanbul'dan Hollanda'ya pizza kutusu götüren TIR'da Kapıkule'de yapılan aramada açıldı. Toplam 28 milyon dolar değerinde 565 kilo eroin elegeçirildi. TIR sürücüsü İ.B.'yle beraber İstanbul, Gaziantep, Bolu'da yapılan operasyonlarda gözaltına alınan üçü kadın 14 zanlı dün adliyeye çıkarıldı.

40 BEYAZ TORBA

Ellerinde otomatik silahlar bulunan gümrük muhafaza ekipleri 40 beyaz torba içindeki yarım tondan fazla eroini adliyeye taşırken bir hayli zorlandı. Olayla ilgili olarak Kadir Akkuş hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Birkaç gün içinde Almanya ve Belçika polisinin uyarısı üzerine İstanbul Ümraniye'de takibe alınan bir otomobilin bagajında da 227 kilo eroin bulundu. Küçükçekmece ve Bağcılar'da düzenlenen iki ayrı operasyonda ise toplam 31 kilo eroin ele geçirildi.

TABUTTA EROİN

Dün ise Edirne Kapıkule'de bir hafta içinde ikinci büyük operasyon gerçekleştirildi. Almanya’ya gitmek üzere gelen bir TIR'da önceki gece şüphe üzerine arama yapıldı. X-Ray cihazında yoğunluk tespit edilen TIR'da narkotik detektör köpek ’Bak’ın da tepki vermesi üzerine yükü boşaltıldı. TIR dorsesinde bulunan tabutların içine gizlenmiş olarak 202 kilo eroin ele geçirildi. Olayla ilgili olarak TIR sürücüsü gözaltına alındı. Bu operasyonlarda elegeçirilen 1043 kilo eroinin değeri ise 51.6 milyon dolar.

Son partiyi tabutta buldular

KAPIKULE'de 8 Şubat'ta ele geçirilen 565 kilo eroin gümrük muhafaza ekipleri tarafından otomatik silahlarla korunarak 40 çuval içinde adliyeye getirildi. Gümrükçüler önlerinde eroin çuvalları, ellerinde otomatik silahlarla adliye önünde dizilirken, çuvalları sırtlarına alıp teker teker içeri taşıdılar. Eroin operasyonunda gözaltına alınan 3'ü kadın toplam 14 zanlı da mahkemeye sevk edildi. Kapıkule’den Almanya’ya gitmek üzere gelen bir TIR'da önceki gece tabutların içine gizlenmiş 202 kilo eroinin ele geçirilmesinde de başrolü narkotik detektör köpek ’Bak’ oynadı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2007 Salı 02:59:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?