16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Şırnak şehidine ağladı

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 7 askerden biri olan Burhan Yalçın, memleketi Şırnak'ta gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazede, terör örgütüne lanetler yağdı.
 
Tunceli'den getirilen şehidin naaşı, saat 21.30 sıralarında Şırnak Geylani Camii'ne getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine Vali Selahattin Aparı, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Ahmet Yavuz, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Habib Doğar, askeri erkan ve Şırnaklılar katıldı.

Törende şehit Burhan Yalçın için gözyaşları sel olurken, gece geç saat olmasına rağmen binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde PKK terör örgütüne lanet yağdı. "Türk-Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir", "Kahrolsun PKK", "Şırnak PKK'ya mezar olacak", "Ya Allah Bismillah Allah-u Ekber" sloganları eşliğinde şehit asker son yolculuğuna uğurlandı. 

Belediye Zabıta Müdürü Yusuf Yalçın'ın oğlu Burhan Yalçın'ın terhisine 4 ay 15 gün kaldığı öğrenildi. Yalçın'ın şehit olmadan bir gece önce babası Yusuf Yalçın'la telefonla konuştuğu, evini çok özlediğini, neşesinin yerinde olduğunu söylediği öğrenildi. Burhan Yalçın'ın çevresinde çok sevilen bir genç olduğu belirtildi.
iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2007 Çarşamba 12:48:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?