16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Şırnak'ı sel vurdu: 2 ölü

Şırnak Valiliği, sel felaketinin Silopi ve Cizre ilçelerinde yol açtığı zararın boyutları hakkında bir açıklama yaptı. Sel baskını sonucunda il genelinde 2 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin de hastanede tedavi altına alındığı kaydedildi. 

Valilikten yapılan açıklamada, Cizre ve Silopi ilçelerinde dün saat 19.30 sıralarında yoğun yağış sebebiyle meydana gelen can ve mal kayıplarına ilişkin edinilen ilk bilgilere yer verildi. Buna göre, Cizre ilçesinde Sur, Nur ve Cudi Mahalleleri'nde yoğun yağıştan dolayı çok sayıda evin sel suları altında kaldığı, Diyarbakır Sivil Savunma Müdürlüğü'nden ekip personeliyle birlikte motopomp, vidanjör ve balçık motoru istendiği belirtildi. 

Öte yandan, 2'si çocuk olmak üzere toplam 4 kişinin evin bodrum katında mahsur kaldığı, 1 kadının ise boğulma tehlikesi geçirdiği için hastaneye kaldırıldığı ancak bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği kaydedildi. Diğer 3 kişinin hastanede tedavilerinin sürdürüldüğü bildirildi. 

Silopi ilçesinde ise Karşıyaka ve Yeşilyurt mahallelerinin de yoğun yağıştan dolayı sel baskınına maruz kaldığı, çok sayıda evin oturulamayacak durumda olduğu bildirildi. 

Ayrıca, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun (YİBO) da su altında kaldığı belirtildi. İlçeye bağlı Görümlü beldesindeki açık arazide (Yayla mevkiinde) yıldırım düşmesi sonucu Canan Güldal isimli 30 yaşlarında bir vatandaşın hastaneye kaldırıldığı ancak bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği açıklandı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2007 Pazartesi 14:41:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?