28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Şırnaklı ilk mühendis kızın işi yok!

Vali Selahattin Aparı'yı ziyaret eden Şırnak'ın ilk kadın mühendisi Selma Özçınar, "Kızlar okula gönderilmezken ben okudum, ama işim yok" dedi. 

Kız çocuklarının ilköğretim okuluna dahi gönderilmediği Şırnak'ta ilk kez bir genç kız inşaat mühendisi olarak memleketine geri döndü, ancak iş bulamadı. Dicle Üniversitesi Mühendislik- Mimarlık Fakültesi'nin İnşaat Mühendisliği bölümünü bitiren Özçınar, iş bulamaması üzerine Vali Selahattin Aparı'dan yardım istedi. Özçınar, Vali Aparı'ya, "Sizin kız çocuklarının eğitimine verdiği önemi yakından takip ediyorum, Şırnak'ta Şırnaklı olup inşaat mühendisi olan ilk bayanım. Burada kızlar okula gönderilmezken ben mühendis olup ülkeme yararlı olabilmek için geri döndüm. Şimdi sizden iş istiyorum" dedi.

VALİ KUTLADI
Vali Aparı ise şöyle dedi: "Bizim için en büyük mutluluk emeklerimizin karşılığını aldığımızı görmek olacaktır. Selma kızımızı zor şartlar altında eğitimini tamamlayarak mezun olduğu için kutluyorum. Valilik olarak kendisine iş imkanı bulacağız." Özçınar, "Umarım bir an evvel işe girerim" diye konuştu.
Sabah
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2006 Çarşamba 05:35:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?