18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Şırnak'ta 5 terörist teslim oldu

Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK mensubu 5 kişi, güvenlik güçlerine teslim oldu. Şırnak valisi Vahdettin Özkan, terör örgütünden kaçan, biri kadın, 5 kişinin, Silopi ilçesine bağlı Görümlü köyünde jandarma ekiplerine teslim olduğunu belirtti. Özkan "Karanlık odaklarca kandırılan 5 genç, gerçeği görüp geri döndü" ifadesini kullandı.

Teslim olan örgüt mensuplarının, ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

SİLOPİ'DE TERÖRİST CENAZESİ İÇİN YÜRÜYÜŞ

Bu arada Şırnak'ın Silopi ilçesinde bir terörist cenazesi için yürüyüş yapıldı. Yürüyüşe çok sayıda BDP'li katılırken esnaf, terörist cenazesi nedeniyle kepenklerini kapattı.

Bestler Dereler kırsalında 13 Şubat'ta çıkan çatışmada hayatını kaybeden Nebahat Demir adlı teröristin cenazesi, Malatya Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Silopi ilçesine getirildi.

Cenaze konvoyuna; BDP Şırnak İl Başkanı Baki Sondak, BDP Silopi İlçe Başkanı Mütalip Sakman, BDP Cizre İlçe Başkanı Nimet Aşut, Başverimli Belde Başkanı Sinan Uysal, MEYA-DER temsilcisi, Silopi Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, Silopi belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri katıldı.

Partiler tarafından karşılanan cenaze, toprağa verilmek üzere Silopi Başak Mezarlığı'na götürüldü. Polisin geniş güvenlik önlemleri altında mezarlığa giden kalabalığa, polis ekipleri sık sık uyarılarda bulundu. Cenaze toprağa verildikten sonra açıklamada bulunan BDP Şırnak İl Başkanı Baki Sondak, 30 yıldır süren barış ve demokrasi mücadelelerinde hayatını kaybeden binlerce genci sadece toprağa değil yüreklerinin derinliklerine gömdüklerini söyledi.

Nebahat Demir'in amcasının kızı ve İl Genel Meclis üyesi Jiyan Demir ise annelerin bir daha yüreklerine ateş düşmemesi için başta TBMM, STK'lar ve kendine 'insanım' diyen herkesi, yaşanan çatışmalı ortamın son bulması için göreve çağırdığını kaydetti.

Öte yandan Silopi Belediye Başkanı Hüsnü Yıldırım'ın BDP'den ihraç edildiği öğrenildi.

 

...
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2012 Çarşamba 13:02:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?