28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Şırnak'ta hasar tespiti yapılacak

Şırnak'ta 1 kişinin ölümü ve 96 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan tecavüz zanlısını linç girişiminin ardından kentte bugün hasar tespit çalışması yapılacak.

Olayın ardından Şırnak Devlet Hastanesi tamamen kullanılamaz hale geldi. Çevredeki bazı dükkanlarda da hasar meydana geldi.

Hastane balkonunda olayları seyrederken açılan uyarı ateşi sırasında yaralanarak ölen Sağlık Müdürlüğü geçici işçisi Hasan Söyler, ailesinin isteği üzerine dün akşam toprağa verildi.

"Yaralananların 75'i güvenlik görevlisi"

Bu arada Şırnak Valisi Selahattin Aparı, hastaneye kaldırılan tutuklu sanığa yönelik linç girişiminden sonra meydana gelen olaylarda yaralanan 96 kişiden 75'inin güvenlik görevlisi olduğunu açıkladı.

Vali Aparı, yaralıların durumlarının hafif olduğunu, sadece iki asker ve seken kurşunlardan bacağından yaralanan bir vatandaşın tedavi gördüğünü belirtti.

Aparı, ''İlk etapta gösterilen tepki normaldi. Kanaatimce bu tepkiyi kullanmak isteyenler oldu. Bunun üzerine bazı kişiler güvenlik güçlerini taşladı ve olay yanlış bir mecraya taşındı. Zanlı cezaevinden kısa süreli tedavi için hastaneye getirilmişti. Zannedersem hastaneye ulaştırılmadan haber verildi. Çünkü kısa sürede çok sayıda vatandaş hastane önünde toplandı. Güvenlik güçlerinin sağduyulu olması ve vatandaşlarımızın sabırlı davranması olayın daha fazla büyümesini önledi" dedi.

Vali Aparı, olayla ilgili soruşturma sürdürüldüğüne de dikkat çekti.

Olayın gelişimi

Olay, 10 gün önce 2 çocuğa tecavüz edip öldürmek ve 6 çocuğu taciz etmek suçundan tutuklanan zanlının dün hastaneye kaldırılmasıyla patlak verdi.

Zanlının hastaneye getirildiğini duyan yüzlerce kişi hastanenin önünde toplandı. Polisin uyarısına rağmen dağılmayan göstericiler, hastanenin kapısını kırıp içeriye girmeye çalıştı.

Jandarmanın ardından Çakılsögüt'teki tugaydan askerler de olayların bastırılması için takviye olarak kente geldi. Olayların bastırılması yaklaşık dokuz saat sürdü.
CNN Türk
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2006 Salı 14:54:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emine IP: 194.27.35.xxx Tarih : 5.12.2006 16:15:58
Olması gereken yerli yerinde tepkileri başka yerlere yönlendirmesek ne güzel birlik olacağız..böylesine sapıkça bir davranışın sorumlusuna karşı tabii ki tepki gösterilmesi doğru ama bunu devletin hastanesine ya da güvenlik güçlerine zarar vererek yapmanın bir mantığı olduğunu düşünmüyorum..şehrinize ve aslında kendinize zarar verince ne geçti elinize merak ediyorum!daha insanca bir protestoyla da sesinizi duyabilirdik biz başka kentlerden sizin..üstelik "helal olsun" da derdik..ama şimdi sadece aklınızı kullanamadığınızı düşünüyoruz ve ülkemizin ekonomisine verdiğiniz zarardan dolayı size kızıyoruz!daha sağduyulu hareket bekliyoruz!ama yok altında başka şeyler yatıyorsa bu davranışın -ki o kadar kafasız insanlar olduğunu düşünemiyorum ben- yeni hastane bekleyin daha uzunca zaman..