16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Şırnak'ta operasyon: 2 şehit

ŞIRNAK'ın kırsal kesimnde güvenlik güçleri tarafından yürütülen operasyon sırasında, PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateş sırasında 2 asker şehit oldu. 

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, güvenlik güçlerince, Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde yürütülen operasyonlar sırasında dün bir grup terör örgütü mensubu tarafından güvenlik güçlerine saldırı düzenlendi. 

Teröristlerin açtığı ilk ateşle Jandarma Komando Er Servet Yıldırım ve Jandarma Komdo Er Ayhan Demirci şehit oldu. Kaçan PKK’lıların yakalanması için hava destekli geniş çaplı oparasyon başlatıldı.


Hatay Amanos'ta 2 terörist daha öldürüldü

HATAY'ın Hassa İlçesi'nde 23 Nisan’da Jandarma Komanda Er 21 yaşındaki Salih Bolamanlı'nın şehit edildiği bölgede güvenlik güçleriyle çatışmaya giren PKK'lı 2 terörist daha öldürüldü. Böylece operasyonda öldürülen terörist sayısı 3’e yükseldi. 

Amanos Dağları’ndan bir grup teröristin 2 hafta önce Hassa İlçesi Hacılar Köyü kırsalına geçiş yapacağı ihbarı alan güvenlik güçleri bölgede operasyon başlattı. Teröristlerle girilen sıcak çatışmada Bolamanlı er Bolamanlı şehit olurken, operasyonlarda 1'i kadın 2 PKK'lı terörist ölü ele geçirildi. Operasyonları Hacılar Kırsalı’nda yoğunluşturan güvenlik güçleri, 2 teröristin Hacılar Köyü yakınlarındaki boş bir evde olduğu ihbarını aldı. Eve yapılan ve bu sabaha kadar süren operasyonda çıkan çatışmada grup elebaşı olduğu belirlenen ‘Şiyar’ kod adlı terörist ile adı henüz belirlenemeyen bir terörist daha silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi. Bölgede operasyonların devam ettiği açıklandı.
AA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2007 Pazar 11:42:00
Güncelleme :6 Mayıs 2007 Pazar 11:41:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İsmail aslan IP: 85.99.27.xxx Tarih : 6.05.2007 12:17:31
Kahraman mehmetcik Allah yardımcınız olsun, sizinle Türk milleti gurur duyuyor.Sizler varoldukca bu Ülke bu millet parçalanmaz. AKp makam sevdasını bırakın allah aşkına ülkenin sorunlarına eğilin. Türk Milletinin boş laflara karnı tok. Ülke için çalışın.Kahraman Türk askerine başarılar dileriz.