16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Sitede güvenlikçi skandalı

Eski Bakan Türk'ün kapısına 'Öleceksin' notu bırakan bir saldırganın kovalanması olayının, güvenlikçinin bir senaryosu olduğu anlaşıldı.

Eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'e yönelik saldırı girişiminin arkasından, "suikastı önleyerek kahraman olmayı" amaçlayan özel güvenlik görevlisi çıktı.


ABD'de eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu hakkında gündeme getirilen "suikast senaryosu" tartışmalarından etkilendiğini savunan M.B, Türk'ün kapısına bıraktığı "Öleceksin" şeklindeki nottan yola çıkılarak saptandı.


Polisi aradı


Bakanlığı döneminde F tipi cezaevlerine geçişi sağlayan, ve cezaevlerindeki ölüm orucu eylemlerine karşı düzenlenen 32 kişinin öldüğü Hayata Dönüş Operasyonu'nun sorumlusu olarak gösterilen Türk, cuma gününden itibaren oturduğu apartmanda çalışan özel güvenlik görevlisi nedeniyle tedirgin saatler yaşadı. Şaşırtıcı "suikast" öyküsü şöyle gelişti:


Eşi Fatma Türk'le birlikte bir yemeğe katılan Türk, saat 24.00 sıralarında korumaları tarafından Dikmen'de oturduğu siteye getirildi. Korumalar, Türk'ü bıraktıktan sonra siteden ayrıldı. Türk ve eşi daireye çıktıktan bir süre sonra zilleri çalındı. Ancak, Türk kapıyı açtığında kimseyi göremedi. Apartmanda zillere bina dışından basılamadığını dikkate alan Türk, bir komşusunun "Merhaba" demek istemiş olabileceğini, fakat ısrarcı olmadığını düşündü.


Güvenlikçiye teşekkür


Apartmanın girişinde 24 saat nöbet tutan özel güvenlik görevlisi M.B, zilin çalmasından yaklaşık 10 dakika sonra telefonla arayarak, 25 yaşlarında bir kişinin Türk'le görüşmek istediğini söyledi. Gelen kişinin kim olduğunu soran Türk, telefondan bazı ayak sesleri ve "Kaçma" şeklinde ifadeler duydu. Bunun üzerine polisi arayarak durumu bildirdi. M.B. ile birlikte Türk'ün dairesine gelen polisler, kapıda "Öleceksin" yazılı bantla tutturulmuş bir not buldu. Türk'ün geldiğinde not olmadığını söylemesi üzerine, polis apartman içinde saklanmış bir saldırgan olabileceğini düşündü.


M.B., Türk'le görüşmek isteyen bir kişinin kimliğini sorunca kaçtığını, kendisinin de arkasından koştuğunu anlattı. Kaçan kişinin silahı olduğunu söyleyen M.B, karanlık nedeniyle saldırganı gözden kaybettiğini ifade etti. Türk ve eşi, güvenlik görevlisine dikkati nedeniyle teşekkür etti.


Polis, "Öleceksin" yazılı notu kapıya tutturmak için kullanılan banttta M.B'nin parmak izini buldu. Gözaltına alınan M.B'nin, bütün senaryoyu kendisinin yazdığı anlaşıldı.


M.B, Tuğcu ile ilgili haberlerinden etkilenip, suikasti önleyen güvenlik görevlisi olarak anılmak için böyle bir yol izlediğini, kimseye zarar vermeyi amaçlamadığını söyledi.


Türk'e yönelik iki ayrı suikast planı, bakanlığı döneminde polisin istihbarat çalışmasıyla açığa çıkartılmıştı.


Büyük şaşkınlık yaşadığını vurgulayan Türk, "Özel güvenlik şirketlerinin denetlenmesi gerekiyor. Bu kişi silahlı da olabilirdi. Bize bu olayları bizzat anlatttı. Bu işin peşini bırakmayacağını söyledi. Yaklaşık bir ay önce işe girmiş bir arkadaşmış. Kendisini tanımıyordum" dedi. Polisin M.B'nin çevresini de araştırdığı öğrenildi.


 


Gökçer Tahincioğlu/milliyet
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 09:50:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?