31
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Sivil toplumdan muhtıra

Bildiriyi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu okudu. 

İstanbul’da açıklanan bildirinin ardından TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Anadolu’daki büyük şehirlere canlı bağlanarak orak mesajlarını aldı…. 

İşte sivil toplumun ortak sağduyu bildirisi….

“Türkiye bugünlerde zor bir demokrasi ve hukuk sınavından geçmektedir. Ülkemizin bu kritik dönemden hiçbir yara almadan çıkması ortak dileğimizdir. Uluslar arası kriz dalgalanmalarını hissettiğimiz bir dönemde finanssal tedbir arayacağımıza hala sağduyu arıyor olmamız üzücüdür. İktisadi sorunlara odaklanmamız gerekmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti ilkeleri bizi bir arada tutmaktadır. Bu ilkelerin dışında her mesele siyasetin konusu olabilir ve tartışılabilir.

Türkiye’de yaşanan politik sürece ümitsizlik ve karamsarlığı artırmakta ve toplumun enerjisini pozitif alanlara yönelmesini engellemektedir. Siyasi partilerin kolaylıkla kapatılabilmesi ve aynı kolaycı yaklaşımla kurum ve bireylerin özgürlüklerinin kısıtlanması kuvvetler ayrılığı ilkesine aykırıdır. Kuvvetler ayrılığı ilkesinin kuvvetler arasında birliği sağlaması ve kuvvetlerin bağımsızlığını temin etmesi esastır.

Gergin bir süreç içindeyiz. Yapmamız gereken sosyal ve ekonomik kıstaslarımızı gelişmiş ülke standartlarına ulaştırmaktır. Türkiye’nin everensel değerler ile kendi değerlerimizi birleştirecek bir anayasaya bir siyasi partiye ihtiyacı vardır.

Tüm kesimlerin mutabakatı ile hazırlanacak bir anayasayı hak etmektedir. Bir esnaf memur işçi ve sanayiciler olarak bu zor zamanda Türkiye’nin temel sorunlarının çözümüne katkı sağlamaya hazırız.

Tüm kurumlar kısır çekişmelerden uzaklaşarak uyum içinde çalıştığında aydınlık yarınlara yürüyeceğimiz kuşku götürmez. Türkiye’nin istikbalinin karartmaya kimsenin hakkı yoktur.”

...
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 11:34:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?