15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Sivrisinekler Yunanistan'la sorun oldu

Edirne Valisi Nusret Miroğlu, sivrisineklerin sınır tanımadığı ve bu konuda 2 ülke arasında gidip gelmesinden Türkiye ve Yunanistan'ın rahatsızlık duyduğunu söyledi.
 
"Yunanistan'la 23 yıldır sivrisinekle mücadele konusunda görüşmelerimiz sürüyor" diyen Miroğlu, "Geçtiğimiz yıllarda sivrisinek ile mücadele konusunda iki ülke arasında bir takım çalışma ve temaslar oldu. Bu çalışmalardan her iki ülkede istediği sonuca varamadı. Sivrisinek ile ilgili olarak dünyadaki son durumu bilemiyoruz ama, geçen yıl ciddi artış oldu" dedi. 

Miroğlu, her iki ülke arasında sivrisinekle mücadele konusunda her ay içinde toplantıların sürekli olarak yapılacağını belirterek, şunları söyledi: "Sivrisinekle mücadele için bizden havadan ilaçlama istediler. Biz de Tarım Bakanlığımızın bunu geçen yıl yasakladığını belirttik. Geçtiğimiz yıl özel izinle süne için ilaçlama yaptık.

 Bu konuda havadan ilaçlama talep edilecek, Tarım Bakanlığı müsaade ederse havadan ilaçlama yapılacak. Bakanlık izin vermezse normal ilaçlamaya devam edeceğiz. Bu kapsamda 84 köyde ilaçlama yaptık. Önemli ve yıllardır çare bulunamayan bir konu. Bu sorun yüzde 100 çözülmez ve her iki ülkenin de turizmini de olumsuz etkiliyor. En büyük sıkıntı yerleşim merkezlerinin olduğu yerlerde yaşanıyor. Belediyelerimize bu mücadeleyi Sıtma Savaş ile birlikte yürütün dedik. Bu işin içine pek girmediler. Ama sinekler uçunca da bizi sorumlu tutuyorlar. Beraber olursak daha koordineli, sağlıklı bir çalışma olur
Zaman
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2007 Cuma 01:22:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?