30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Sızan teröristlere 23 Nisan bombası

Türk Hava Kuvvetleri savaş uçakları, 23 Nisan’da Kuzey Irak’ta yeni bir hava harekátı düzenledi.

Genelkurmay’ın dün açıkladığı harekátta, Türkiye’ye sızmaya çalışan bir grup terörist etkisiz hale getirildi. Küpeli Dağı’nda da termal kameralara yakalanan 20 kişilik terörist grubu imha için, yine ’Meteler’ adlı özel birlik gönderildi.

GENELKURMAY Başkanlığı, Irak’ın kuzeyinde bazı bölgelerin havadan bombalandığı haberlerine 24 saat gecikmeyle açıklık getirdi. Genelkurmay’ın internet sayfasından yapılan açıklamada, şöyle denildi: "Irak’ın kuzeyinde Hakurk bölgesinde eylem yapmak maksadıyla Türkiye’ye sızmaya çalışan silahlı bir grup PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensubu tespit edilmiş ve 23 Nisan 2008’de Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait uçaklar tarafından ateş altına alınarak etkisiz hale getirilmiştir."

SIZANLARA ATEŞ YAĞDI Dün de, Hakkari’nin Çukurca İlçesi üzerinden geçen 4 savaş uçağı, Zap ve Metina kampının bulunduğu yöne doğru gitti. Sivritepe ve Darsinki sınır bölgesi üzerinden Kuzey Irak’a doğru giden uçakların bir süre sonra geri döndüğü gözlendi. Bu arada Şırnak’ta önceki gece yarısı, Irak’tan Türkiye’ye gruplar halinde sızmaya çalışan bir grup terörist tespit edildi. Bölgeye sınırdaki birliklerden yoğun şekilde tank ve havan atışı yapıldı.

20’LİK GRUBA OPERASYON Şırnak’ın Küpeli Dağı’nda ise, hareket halindeyken termal kameralara yakalanan 20’yi aşkın teröristin etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlatıldı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte bölgeye helikopterlerle ’Meteler’ adı verilen Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi. Operasyon alanına, arazi yapısını iyi bilen gecici köy korucuları da gönderildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 05:14:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?