22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Skandalı ortaya çıkardı evine hırsız girdi

Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Merkezi kanalıyla, aralarında Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın da bulunduğu devlet yöneticilerinin mali kayıtlarının yasadışı yollardan sorgulandığı skandalını ortaya çıkaran Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Cemal Boyalı'nın evine hırsız girdi.

Teftiş Kurulu Başkanı Boyalı'nın evindeki hırsızlık olayıyla ilgili ayrıntılı açıklama yapılmadı. Hırsızlığın ardından Cemal Boyalı'nın polisten koruma talep ettiği belirtiliyor. Hırsızlık olayı öncesinde, Teftiş Kurulu Başkanı Boyalı'nın eşinin aracının, evinin yakınlarında, kontrolden çıkarak kaza yaptığı da ileri sürüldü.

Konuyla ilgili soruşturma, olayın ortaya çıkmasının hemen ardından, perşembe günü başlatılmıştı. Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu'nda oluşturulan özel komisyon, siyasi parti liderleri ve 'yüksek bürokratların' yanı sıra, bazı büyük şirketlerin kayıtlarının da yasadışı yollardan sorgulandığını belirledi.

Söz konusu şirketler arasında, otomotiv ve gıda sektöründe faaliyet gösteren markalar bulunuyor. Soruşturma Komisyonu, merkezde sorgulama yapan kamu görevlilerinin taşradaki uzantılarını ortaya çıkarmak için de çalışma yürütüyor.

Bu amaçla, merkezden taşraya yapılan telefon görüşmelerinin arama kayıtları incelemeye alındı.
cnntürk
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2007 Cumartesi 17:07:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?