16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Sobadan çıkan yangın öldürdü

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde turizmci İrfan Sırakaya'nın evinde soba faciası yaşandı. Erkek kardeşini ziyaret için Marmaris'e gelen Ayşe Erdem, sobadan çıkan yangından kurtulmak için ikinci kattan atlayınca hayatını kaybetti. Olayda 5 kişi de yaralandı.

Ayşe Erdem, emekli eşi Şenel Erdem ve erkek kardeşi Reşadiye Belediyesi'nde şoför İlhami Sırakaya ile birlikte, Marmaris'teki diğer kardeşi, Yunus-2 Otel'in işletmecisi İrfan Sırakaya'yı ziyaret için dün Marmaris'e geldi. Armutalan Beldesi Tokatlılar Sitesi D-7 Blok'ta oturan İrfan Sırakaya, kızı Rümeysa, oğlu Burak, eşi Sevgi ile birlikte misafir ettikleri kardeşleriyle gece geç saatlere kadar sohbet ederek hasret giderdi. Yatmadan önce İrfan Sırakaya, dubleks evin salonundaki odun sobasını tutuşturdu.

Soba borusunun bacayla birleştiği noktada bulunan plastik koruyucu sıcaklığın etkisiyle eriyerek koltuğa damlamaya başladı. Erdem ve Sırakaya Aileleri ise uykuya daldı. Bugün saat 01.30 sıralarında evde yangın başladı, kısa sürede salonu kaplayan alevler, elektronik eşyaların ve mutfak tüpünün de patlamasına neden oldu. Patlama sesleriyle uyanan evdekiler paniğe kapıldı.

İlhami Sırakaya (40), Ayşe Erdem (45) ve eşi Şenel Erdem (56), evin küçük kızı Rümeysa Sırakaya'yı (8) da yanlarına alıp ikinci kattan kendilerini panikle boşluğa bıraktı. İrfan Sırakaya (35), Burak (6) ve Sevgi Sırakaya ise yangına müdahale eden Armutalan Belediye İtfaiye ekipleri tarafından yangın merdiveni ile kurtarıldı.

Ev sahibi İrfan Sırakaya'nın ablası Ayşe Erdem, kaldırıldığı Marmaris Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen sabaha karşı hayatını kaybetti. Erdem'in balkondan atlayınca ağır yaralandığı ve iç kanamadan öldüğü belirlendi.

Göğüs travması, iç kanama geçiren Şenel Erdem Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, bacaklarında ve belinde kırık olan İlhami Sırakaya Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. İç kanama geçiren Rümeysa Sırakaya Özel Ahu Hetman Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Karbonmonoksit zehirlenmesi teşhisi konulan İrfan Sırakaya ve oğlu Burak, aynı hastanede tedavi altına alındı.

Çıkan yangından küçük sıyrıklarla kurtulan ev sahibi Sevgi Sırakaya sinir krizi geçirdi. Sevgi Sırakaya da sakinleştirici verilerek Devlet Hastanesi'nde kontrol altına alındı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Mart 2007 Çarşamba 11:45:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?