20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Şöförlerden sigara yasağına destek!

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkanı Fevzi Apaydın, sigara yasağını tam olarak uyguladıklarını ve desteklediklerini belirterek, "Direksiyon başında sigara içmek trafiğe olan ilgiyi azaltmaktadır" dedi.

19 Mayıs 2008 tarihi itibariyle yürürlüğe giren sigara yasağıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Apaydın, sigara içmenin insan sağlığı açısından önemli bir konu olduğunu ve başta kamu araçları olmak üzere toplu taşıt araçları, otobüs, minibüs ve taksilerde sigara yasağı getirilmesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

İnsan sağlığı ön plana alınarak sigara tüketiminin azalmasına yönelik çalışmaların önemli olduğunu kaydeden Apaydın, "Özellikle direksiyon başında sigara içilmesinin müşteriyi rahatsız ettiği bir gerçek. Ancak sadece ticari araçlarda değil, özel otomobillerde de dahil sigara içilmemesi gerekir. Çünkü sigaranın külüyle, yakımıyla veya içimiyle trafiğe karşı ilgi azalmaktadır. Bir elinde sigara diğer elinde direksiyon tutarak araç kullanılmaktadır" diye konuştu.

Bunun için şoförler federasyonu olarak bu yasağa tamamen uyduklarını belirten Apaydın, "Bu yasağa tamamen uyuyor ve destekliyoruz. Sigara içme yasağı ile ilgili olarak afişler hazırladık. İşyerlerine federasyonumuza bağlı tüm odalarımıza bu afişleri gönderdik. Başta odalarımız olmak üzere şoför esnafımız buna riayet etmektedir. Ticari araçlar için ise 100 bin tane bastırdık" şeklinde konuştu.

TŞOF'a bağlı akaryakıt satış ve dinlenme yerlerinin bulunduğunu kaydeden Apaydın, "Bizim buralarda misafirhanelerimiz var. Burada da sigara içenlerle içmeyenlere ayrı ayrı odalar ayırıyoruz. Çünkü sigara içen bir kişinin odasına ertesi gün sigara içmeyen birisi gelmektedir. Dolayısıyla sigara kokusu odaya yayılmaktadır. Gelen kişi rahatsız olmaktır. Sigara yasağı nedeniyle tesislerimizde gerekli tedbirleri alarak riayet ediyoruz. Bu uygulamamız, sigara içenler ve içmeyenlere rahatlık ve kolaylık
sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Yasanın çıkarılmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden Apaydın, "Bazı şoförlerimiz sigara içmediği gibi, içen müşterilerine 'içme' diyemiyordu. Şimdi ise ne araçta çalışan ne de şoförler içmiyor. Bu arada ticari araç kullanan şoförlere müşterilerin 'bana sigara içirtirsen binerim' gibi çeşitli istekleri sunmaktadır. Aracı kullanan sürücünün bana göre bu konuda bir görevi yoktur. Bundan dolayı müşteriye bir şey söyleyemeyecektir. Çünkü bu bir kanun gereğidir. Toplu taşıt araçlarına binen
insanlarımız bu araçlarda sigara içilmeyeceğini bilen insanlardır. Vatandaşlar buna uyarlarsa sürücülerimiz zor durumda kalmaz. Daha sağlıklı bir seyahat olur" dedi.
Apaydın, işyerlerinde sigara yasağı nedeniyle çalışanların dışarılarda veya balkonlarda sigara içtiğine dikkat çekerek, "Bazen çalışanların dışarı veya balkonlara çıkmamak için sigara içmemektedirler. Çünkü dışarı çıktıkları zaman iş kaybına neden olmaktadır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 12:17:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal yapincak IP: 89.244.195.xxx Tarih : 7.06.2008 14:52:49

bu illetten kurtulmanin tek yolu bu sekil önlemlerin vede insanlarin kurallara riayet etmesiyle olur hic bir seye faydasi olmiyan vede zarari insan ölümüne kadar varan bu illetten herkesin bir an önce kurtulmasini dilerim ben 40 yasindayim birakali 5 sene oldu iyikide birakmisim diyiyorum