30
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Şok tutuklama

Çorum’da Ensar Vakfı Şube Başkanı İşler’in ‘cinsel istismar’dan tutuklanması şok yarattı. Kurslara katılan kızların ifadelerinin alınması ihtimali, muhafazakâr aileleri huzursuz etti

Çorum Ensar Vakfı Şube Başkanı ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Zekai İşler’in (52) cinsel istismar suçundan tutuklanması, genç kızlarını vakfın düzenlediği kurslar ile faaliyetlere gönderen kentin muhafazakâr çevrelerinde sarsıntıya neden oldu.
Ensar Vakfı’nın Çorum Şubesi, kentin merkezindeki Yunus Emre İş Merkezi’nin üst katında faaliyet gösteriyor. Şube içinde yer alan Kültür Salonu’nda da ağırlıklı olarak türbanlı genç kızların katıldığı kurslar düzenleniyor.
Gezi etkinlikleri de düzenleyen vakfın yöneticileri, geçen hafta yaşanan olayın ardından kapısını kilitleyerek vakfın faaliyetlerini askıya aldı.

1 yıldır konuşuluyordu 

Çorum’daki muhafazakâr çevrelerde son bir yıldır konuşulduğu söylenen cinsel taciz iddiaları, İşler’in tutuklanmasından sonra kamuoyuna yansıdı. Çorum’daki lise eğitimi sırasında vakfın düzenlediği kurslara katılan Ö.Y. (21), Sütçü İmam Üniversitesi’ni kazandıktan sonra öğrenimi için Kahramanmaraş’a gitti.
Bu sırada Adana’da evli olan A.M. ile ilişkiye girerek, birlikte yaşamaya başladı. Adana Emniyeti’ne verdiği ifadesinde 3.5 aylık hamile olduğunu belirten Ö.Y.’nin Çorum’daki Çimento Camii’nde imam olan babası K.Y., haber alamadığı kızının bulunması için polise başvurdu.

Şube başkanından yardım 

Baba K.Y., Ensar Vakfı Şube Başkanı İşler’den de kızının bulunması için yardım istedi. M. ile birlikte yaşayan Ö.Y., kurs aldığı vakfı arayınca yeri tespit edildi. İşler de, Ö.Y.’nin yerini babasına söyledi.
Adana’dan Çorum’a getirtilen Ö.Y., babasına İşler’le de önceden ilişkisinin olduğunu söyledi. İmam baba, bunun üzerine İşler’in Ö.Y. ile kızı E.Y.’ye (15) cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla savcılığa başvurdu.

Başka kızlar da ifade verdi

Ö.Y. daha sonra ortadan kaybolurken savcılık 15 yaşındaki E.Y.’nin yanı sıra Çorum’daki bir başka camide imam olan M.G.’nin kızı E.G.’nin (16) de ifadesini aldı. İfadelerin ardından İşler, tutuklanarak cezaevine konuldu.
Vakfın faaliyetlerine son 3 yıldır katılan diğer genç kızların da, ifadelerine başvurulması ihtimali muhafazakâr ailelerde huzursuzluk yarattı.
Şube kapalıydı
Düğün salonları nedeniyle hareketli bir gün yaşayan Yunus Emre İş Merkezi’ndeki Ensar Vakfı’nın şubesi de kapalıydı. Çarşı sakinleri, hafta sonları Kültür Salonu’nda gençlere kurs veren vakfın, tutuklanma olayından sonra kapısının kilitlendiğini söyledi.
Aynı zamanda Mehmetçik Lisesi’nde öğretmen olan İşler hakkında, Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü de soruşturma başlatarak açığa aldı. İşler ise savcılıktaki ifadesinde, istismar iddialarını kabul etmedi.

CHP’Lİ GÜNDAY ERDOĞAN’A SORDU

Vakfın kurucuları kimler? 

CHP de söz konusu iddiaları Meclis’e taşıdı. CHP Çorum Milletvekili Derviş Günday, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a vakfın kurucularının kimler olduğunu, Çorum’da hangi kursları verdiğini ve bu kursların izinli olup olmadığını sordu. Günday, şu sorular yanıt istedi:
Kurs veren eğitmen veya öğretmenlerin yeterlilikleri var mıdır?
Kadrolarında öğretmenlik eğitimi almış kaç kişi vardır?
Bu öğretmenlerin sosyal güvenlik primleri ödenmiş midir?

Denetleniyor mu? 

Günday, ayrıca vakfın en son ne zaman ve hangi kurum tarafından denetlendiğini ve olayın ardından vakıfta çalışmalara devam edilip edilmediğini sordu. Günday, “Mağdur olan kız çocuklarının içinde hamile olan var mıdır? Bu çocuklara herhangi bir destek verilmiş midir?” sorularını yöneltti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2008 Pazartesi 18:38:30
Güncelleme :11 Ağustos 2008 Pazartesi 18:45:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.62.xxx Tarih : 11.08.2008 19:17:32

genç kızlarınızı gönderiyorsunuz ne olduğu belirsiz insanlara tek güvenceniz adam yatıyor kalkıyor allah diyor , diyor ama kalben mi diyor zaten dini kullanarak çıkar sağlayan çalışmadan başkasının emeğini din sömürüsü ile alan yiyen biri senin gönderdiğin kızdanda faydalanmak istemez mi