20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Somali'de korsan komedisi

Somalili korsanların kaçırdıktan sonra kumanyaya isyan edip güvertesinde keçi kestiği Türk gemisi ’Karagöl’le ilgili fidye pazarlıkları, trajikomik bir hal aldı.

Geminin ortaklarından AKP milletvekili Kemal Yardımcı, kendilerini sürekli birilerinin arayıp gemiyi kaçıranın kendisi olduğunu iddia ettiğini söyledi.

YEMEN açıklarında kaçırıldıktan sonra Somali’nin "Korsanlar Limanı" Eyl’e götürülen YDC Denizcilik’e ait "Karagöl" gemisinin kurtarılmasıyla ilgili trajikomik olaylar devam ediyor.

Bize gelen rakam 1-2 milyon dolar


Geminin kumanyasını beğenmeyen ve 5 koyun-keçi kesen korsanlarla yapılan pazarlıklara rağmen geminin bayram öncesinde bırakılması girişimleri sonuç vermedi.

Şirketin ortaklarından, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AKP Milletvekili Kemal Yardımcı gelinen noktayı şöyle anlattı: "Görüşmelerde biraz yol aldık. Ancak doğru korsan kim, bizim pazarlık yaptığımız kişi doğru insanlar mı bilemiyoruz. Temasa geçtiler, bizim geminin büyüklüğündeki gemiler için 1 - 2 milyon dolar fidye istiyorlarmış. Bize gelen rakamlar öyle. Ancak doğru muhatap arıyoruz.

Birileri çıkıyor, ’Biz aracılık yapabiliriz. 50 bin dolar verin, bu işi çözelim’ diyorlar. Güvenip versen parayı alıp gidebilir. Bundan emin olamayız. Bir yandan sigorta şirketi, bir yandan bizim arkadaşlar, doğru kişileri bulup, arkadaşlarımızı o ortamdan kurtarmak istiyoruz. Aracılık etmesi için birini gönderdik. Yakında müjde almak istiyoruz. Personelin durumları iyi, kumanyaları da var."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2008 Pazartesi 15:01:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?