15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Son Cumhuriyet mitingi Samsun’da

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi’nin karşı çıktığı miting, 33 örgütün yer aldığı Samsun Sivil Toplum Örgütleri Platformu tarafından düzenleniyor. 

Atatürkçü Düşünce Derneği yetkilileri İzmir’in ardından miting düzenlemek istemediklerini ancak Samsun’da tüm izinler alındığı için vazgeçemediklerini açıkladı. Platformun dönem sözcüsü ve Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi Başkanı Şükrü Kumbasar, valilikten izin alındığı için artık bu karardan vazgeçmelerinin mümkün olmadığını, bunu da genel merkeze izah ettiklerini söyledi.
Genel merkezin kendilerine gençlik şöleni yapmları için öneride bulunduğunu belirten Kumbasar, “Mitinge, gençlik şölenini de eklemek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz'' dedi. 

Pazar günü yapılacak mitingde, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Birgül Ayman Güler ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylan’ın konuşma yapmaları kesinleşti. 

Tertip komitesi biri kadın diğeri erkek, iki üniversite öğrencisini de Türk gençliğini temsilen kürsüye çıkarmayı planlıyor.

Milliyet
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2007 Salı 09:10:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?